Cvijanović: RS je jedini funkcionalan dio BiH, otporan na sve potrese

Željka Cvijanović, predsjednica RS-a, u intervjuu RTRS-u najavila je da će se institucije entiteta u ovoj godini usredsrediti na povećanje životnog standarda građana.

Rekla je da „uprkos neprestanim pokušajima zlonamjernika da bude prikazana kao područje paravojnih formacija ili ekonomskog sunovrata, RS ostvarila napredak“.

Između ostalog, povećala je penzije, uvela isplate za nezaposlene porodilje, izgradila ili renovirala brojne škole i vrtiće…

„Mnogi projekti su realizovani u prethodnom periodu, od puteva i autoputeva. Nove bolnice su izgrađene po regionalnom principu, tako da danas u svakoj regiji imate ili novoizgrađenu ili renoviranu bolnicu“, rekla je Željka Cvijanović

Stabilnost je, kaže, „očuvana i nakon politizacije tragedije porodice Dragičević iz Banja Luke“ i svojesvrsne negacije rezultata izbora. Dodaje da je RS jedini funkcionalan dio Bosne i Hercegovine i da je otporna na bilo kakve potrese unutar BiH i regiona.

„Kad bi sutra došlo do kolapsa sistema u okviru BiH, garantujem da je RS ta koja aspsolutno može da funkcionira i u roku 24 časa ili 48 časova uspostavi kompletan funkcionalan sistem kao da se ništa nije desilo u okruženju, zaključila je Cvijanović.

Izvor: RS

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.