Tijani Bošković novogodišnja želja: Zlato na Olimpijskim igrama

Prvo mesto u Tokiju 2020. je cilj, svi želimo to, ali ne možemo da ga obećamo. Možemo da obećamo samo borbu i paklen rad, kao što je i do sada bilo – kaže zvezda naše reprezentacije.

Sa samo 22 godine Bilećanka Tijana Bošković je zvanično proglašena za najbolju odbojkašicu sveta, a u rukama već ima evropsko i svetsko zlato, evropsku bronzu, srebrne medalje sa Olimpijskih igara i Svetskog kupa, te bronzu sa Gran prija. Minule 2018. proglašena je za najbolju sportistkinju naše zemlje.

Leutar.net Tijani Bošković novogodišnja želja: Zlato na Olimpijskim igrama

– Ova 2018. godina će za mene ostati posebna, jako sam srećna zbog istorijskog uspeha koji sam ostvarila sa reprezentacijom Srbije jer je svetsko zlato bila medalja koja nam je nedostajala. Ponosna sam i na pojedinačna priznanja, međutim moram reći da smo svi mesecima radili i trenirali da bismo došli do ovog uspeha, što se na kraju isplatilo – kaže za “Blic” Tijana Bošković.

Ona je u izboru Olimpijskog komiteta Srbije ponela epitet najbolje sportistkinje, dok je za najboljeg u muškoj konkurenciji trijumfovao Novak Đoković.

– Velika je čast naći se pored takvih imena i sportista koji su ove godine dobili priznanja. Ja sam prošle godine proglašena za najbolju mladu sportistkinju Olimpijskog komiteta, a ove godine sam bila najbolja u seniorskoj konkurenciji. Veliku zahvalnost dugujem mojim saigračicama, trenerima sa kojima sam radila, porodici i svima koji su pored mene i koji mi pružaju ogromnu podršku.

Leutar.net Tijani Bošković novogodišnja želja: Zlato na Olimpijskim igrama
FOTO: GORAN SRDANOV / RAS SRBIJA

Nije mnogo vremena prošlo od kada je Tijana reprezentaciju Srbije gledala na malim ekranima i sa tribina do dana kada je postala stub srpske ženske odbojke i stala uz rame devojkama kojima se divila.

– Moram biti iskrena i priznati da nisam očekivala ovako brz uspeh. Kao devojčica, 2011. godine sam došla u Beograd, tada sam imala priliku da gledam reprezentaciju koja je na Evropskom prvenstvu osvojila medalju. Divila sam se svima, gledala svaku utakmicu i zaista sam imala veliku želju da se nađem na njihovom mestu. Nedugo, evo, tu sam gde jesam i srećna što se sve tako brzo odigralo. Ovo je bio moj san, ali sam i dalje na nogama jer znam da mogu još mnogo toga da napravim, a da bih napredovala, moram mnogo da radim.

Leutar.net Tijani Bošković novogodišnja želja: Zlato na Olimpijskim igrama

Svesna je najbolja svetska odbojkašica ogromne podrške koju reprezentacija Srbije ima sa obe strane Drine.

– Već sam imala priliku da osvajam brojne medalje sa reprezentacijom Srbije, prošle godine smo osvojile Evropsko prvenstvo, pretprošle srebro na Olimpijskim igrama, tako da sam već imala priliku da osetim koliko to ljudima znači. Svesna sam podrške iz Republike Srpske, odakle potičem, ali i iz Srbije, i drago mi je što se svi ponose nama. Trudićemo se da i na narednim takmičenjima damo sve od sebe i obradujemo naciju.

Ona nije htela da obeća zlato u Tokiju 2020, ali ljubiteljima odbojke je dovoljno i ono što je rekla.

Leutar.net Tijani Bošković novogodišnja želja: Zlato na Olimpijskim igrama

– Ne volim da pričam puno o očekivanjima. Ova godina je na kraju, a najvažnije je da u 2019. budemo zdravi, srećni, zadovoljni i da nastavimo istim putem. Veliki broj takmičenja nas očekuje, nadam se da ćemo nastaviti da donosimo odličja. Čeka nas Evropsko prvenstvo i, naravno, odbrana titule. Idemo sa najvišim ambicijama, međutim, kao što sam rekla, ne želim da obećavam uspehe. Na taj način razmišljam i o Olimpijskim igrama koje su još daleko, ali je novogodišnja želja da se popnemo na najviše postolje. Mogu da obećam, krv, suze i znoj na treninzima, veliku borbu na parketu, a verujem da će to biti dovoljno da se na kraju radujemo.

Tijana ističe da je gotovo pola 2018. godine provela sa reprezentacijom Srbije.

– Ne možete postati šampion sveta a da ne trenirate. Mi smo zajedno bile skoro šest meseci, proputovale smo planetu. Bilo je naporno, ponekad i teško, ali nekako smo navikle na sve to. Svi znaju da je u reprezentaciji atmosfera odlična pa nam ništa ne pada teško – završila je Boškovićeva.

Sa Ezečibašijem na tri fronta

Tijana Bošković, osim na reprezentativnom planu, ima velike planove i u turskom Ezečibašiju, klubu za koji igra.

– Igramo u turskom prvenstvu, Kupu i Ligi šampiona. U ovaj klub je mnogo uloženo i svakako imamo najviše ambicije na svim frontovima, a meni bi najdraže bilo da dođemo do trofeja u Ligi šampiona – dodala je Tijana.

Izvor: Bojan Božić / SportBlic


Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.