Bjelogrlić: Udružimo se da nam djeci idoli ne budu kriminalci i prostitutke!

Poznati srpski glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić svojevremeno je poslao univerzalnu poruku koja je vrlo aktuelna i danas i podjednako se odnosi na sve građane – Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske…

Odgovarajući na pitanje novinara kakvo nam je stanje u kulturi, Bjelogrlić je rekao:

– Očajno kao i uvek, ali nema kukanja. Dosta i s tim. Daj da se udružimo svi koji ne želimo da živimo u ovom primitivizmu. I novinari i prosvetari, lekari, sportisti, filmski stvaraoci i svi ostali čija se reč čuje moraju da puste urlik koji kaže: nećemo da nam deca rastu s ovakvim medijima, da se leče u propalim bolnicama, školuju u obezglavljenim školama, da su im kriminalci idoli, a prostitutke uzori! I moramo da ponudimo rešenje. Svako u svojoj profesiji. Mi smo tu da nudimo rešenja i tražimo od političara da ih sprovode, ako znaju. Ako ne znaju, da nađemo one koji znaju i mogu. Kada to shvatimo, možda nam i krene.

Izvor: Buka

3 KOmentara

  1. Teško da se može bilo ko izboriti u ovoj i ostalim bivšim republikama Jugoslavije, protiv bluda i nemorala, koji nam prezentuju Pink televizija i Hepy televizija.Skupili su šljam svih društava i kroz nazovimo rijaliti zabavnog karaktera nam prikazuju tokom 24 h, neobrazovanost, nekulturu, bezobrazluk, nemoral, kroz nazovimo pevače, pevačice, starlete, starletane, gej populaciju i nažalost što je posebno sramotno neke majke nedužne dece, koje prednjače u svemu navedenom.

  2. Samo robija za kriminalce i peostitutke bez procesa.Riba smrdi od glave, a zna se ko je glavni akter svega.Kada budu vrednovane osnovne vrline ljudskosti,poštenje, rad , red, disciplina, savesnost , odgovornost, i još mnogo nenabrojanog, možda se nešto dogodi.Svaka revolucija traži žrtve.Imao sam na radnom mestu divnih ljudi, ona druga strana je uvek bila u većini, na žalost. Trebalo mi je mnogo truda da sebe promenim u odnosima sa tom drugom stranom. Svi se snalaze, potpadajući pod te nakazne uticaje, da bi preživeli.Sistem je jednostavan, bolje i ovako nego nikako.Neverovatno, ali istinito.Trebala bi žestoka čistka, po svim šavovima, ali, kako to učiniti, da se ne učini neko zlo.Na žalost, koreni su duboki, nema srednjeg staleža koji nosi svako društvo.Zlo rađa zlo.A kako to izbeći.Treba na stub srama u svakoj sredini žigosati društveni šljam.Za to služe „tvrdi“ zakoni.Nama Evropa nudi najviše šljam, počev od gej populacije, koju promoviše.I td. i td., da ne bude monolog, preterah.Hajde da se udružimo.Normalna društvo ili „država“ iza koje se trenutno kriju svi neljudi, mora da daje svakom mogućnost da pošteno radi i živi.Hajde, ili svi u mišje rupe, ili mečki na rupu.Cena jeste velika.Ko li će u prve redove.Nemojte samo sirotinju, kao i uvek.Budite Vi oni za ideale.

    • Dakle …Ko je glavni akter ??? Pitanje nije samo retoricko , odgovori . Te treba traziti krivca u Evropi …Krivca treba traziti prvo u sebi. gdej je razlog da se ne mogu prepoznati svoje nesrce , mozda u neiskrenosti prema samom sebi a onda i prema drugima . Oni koji bi trebali biti nosioci moralnih vrijednosti , kao sto su politicki establisment , CRkva i Akademija su davno izgubili kompas i bave se drugim stavrima i pojavama, ato je proizvodnjom paranoje i zla drugima.

      Nesreca je tu , u Vama , samo je treba prepoznati i biti iskren prema sebi….A onda je proces dug i mukotrpan i zahtjevan ..Sigurno ce pokoljenja da zive tada druge zivote

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.