Banja Luka: Policija naredila građanima da napuste portu crkve

Banjalučka policija naredila je građanima da se raziđu iz porte crkve Hrista Spasitelja u centru grada.

Građani su u portu crkve došli da, zajedno sa Suzanom Radanović, majkom stradalog Davida Dragičevića, zapale sveće za njenog sina.

Policija je od građana zatražila da se raziđu, jer kako su naveli, skup nije najavljen.

Građani, kojih je bilo oko stotinu, uglavnom žena, negodovali su zbog ovakvog zahteva policije. 

„U gradu nema stajanja, ni kad kupujete novine, ni kad idete kod doktora“, kazala je Suzana Radanović, majka stradalog Davida. 

Večeras je sa njom sveće zapalila i Budimka Bajo Bolin, majka devojčice Ivone, koja je u Bijeljini stradala pod sumnjivim okolnostima 2009. godine, kada je imala samo osam godina. 

Suzana Radanović je pozvala ministra policije Dragana Lukača da reši ubistvo njenog sina ili da podnese ostavku iz moralnih razloga. 

„Doveli su me u situaciju da ne smem pomenuti ime svoga sina na ulici. I dalje ćemo zahtevati pravdu za Davida“, naglasila je Suzana Radanović. 

Policija je pre dva dana zabranila sva okupljanja grupe „Pravda za Davida“, a večeras je prvi put policija ušla u crkveno dvorište i tražila od građana da se raziđu. 

Davor Dragičević, otac ubijenog mladića, poslednji put je viđen 30. decembra 2018. godine, posle velikog skupa i protestne šetnje „Pravda za Davida“ kod džamije Ferhadija. 

Policija je saopštila da traga za njima, a Ambasada Velike Britanije demantovala je da se Davor Dragičević nalazi u toj ambasadi u Sarajevu.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.