Zatvoren nevesinjski pogon “Svislajona” – 38 radnika ostalo bez posla

Radnicima pogona fabrike „Svislajon“ u Nevesinju, umjesto čestitke za Novu godinu, danas su uručeni otkazi. Iako se u javnosti nedavno spekulisalo da ovaj pogon neće biti zatvoren, to se, ipak, dogodilo, a bez posla je ostalo 38 radnika, saznaje „Direkt“.

„Firma je likvidirana i ne radi više“, potvrdio je za naš portal Aleksandar Kojović, direktor „Svislajon Takova“.

Razlozi za zatvaranje ovog pogona, kaže, brojni su, a najveći je njegova nerentabilnost.

„Velika je priča, problem je rentabilnosti i svega. Sirovine su se dovlačile iz Srbije, do neki dan nije bilo vode, pa je ona prečišćavana, pa je kupljen neki prečistač za vodu. Sve su to bili troškovi, a svi proizvodi koji su se pravili tu najviše su se prodavali u Srbiji. Tu su bili veliki režijski troškovi. Po meni, to je bilo otvoreno da se pomogne tom dijelu Hercegovine, a nije bilo neke rentabilnosti“, smatra Kojović.

On dodaje da je sve komentare o potencijalnom zatvaranju ovog pogona nedavno dao vlasnik „Svijslajona“ Rodoljub Drašković. Podsjećamo, Drašković je u medijima tada izjavio da u Nevesinju nema kadrovskog potencijala koji bi se osposobljavao kako bi fabrika bila uspješna. Takođe, on je tvrdio da su mu obećavali da će za ovaj pogon biti osposobljeni ispravna voda i podsticajna sredstva, ali da je na obećanjima sve i ostalo.

Direkt

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.