Koncert na Stradunu: The Gipsy Kings

U samoj završnici 2018. godine program dočeka Nove godine na Stradunu organizovan u saradnji sa Star Produkcijom, donosi 29. decembra atraktivni bend The Gipsy Kings koji će zabaviti Dubrovčane i posjetioce sa svojim specifičnim muzičkim izričajem.

Gipsy Kings je francuski sastav na čijem repertoaru se mogu naći žanrovi poput flamenca, popa i različitih tradicionalnih narodnih pjesama. Njihova muzika se može opisati kao mjesto gdje se španski flamenco i romska rapsodija susreće sa salsa funkom. Obe porodice, iz kojih potiču članovi sastava, vode porijeklo iz Katalonije ali su se tokom špankog građanskog rata, poput dosta drugih porodica, nastanili u Francuskoj.

Njihove prve pjesme bile su „Djobi Djoba“ i „Bamboleo“, koje postaju vrlo popularne u Francuskoj, mada su dobile lošu kritiku purističara flamenca. Njihov album Gipsy Kings bio je uspješan u dosta evropskih zemalja, prvenstveno u Francuskoj i Engleskoj. 1989. doživljavaju uspjeh i u SAD-u , s kojim se moglo pohvaliti malo španskih muzičara. Slijede albumi Estrellas, Mosaique, Love & Liberte i Este mundo.

Njihova inačica pjesme „Hotel California“ bila je na originalnom soundtracku filma The Big Lebowski.

Njihova obrada pjesme „You’ve Got A Friend in Me“ može se čuti u filmu Toy Story 3 (2010.)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.