Obraćanje ministra Lukača: Zabrana okupljanja grupe Pravda za Davida

Konferenciju su u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske, održali ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač i direktor policije Republike Srpske Darko Ćulum.

Ovo je obraćanje ministra Lukača:

„Ovu konferenciju smo sazvali da objasnimo dešavanja juče u Banjaluci. Bili ste prisutni i svjedoci svega. Nakon 9 mjeseci održavanja skupa ispred grupe Pravda za Davida koji je bio nelegalan, nikad nije zvanično prijavljen, a MUP nije htio da sprečava održavanja skupa, čak su i gradske vlasti dopustile dok su bili mirni i dostojanstveni.

Okupljanja su se pretvorila u suprotnost sa zakonom. Imali smo izbornu godinu, političari se uključili da bi iskoristili za svoje cijljeve, poručio je Lukač.

„U zadnje vrijeme sa skupa se upućuju poruke koje imaju i krivičnu odgovornost. Bila je izborna godina, uključili su se političari i morbidno su ih usmjeravali. Iz grupe “Pravda za Davida” čujemo prijetnje, ministri i predsjednici se označavaju kao ubice. Napada se i pljuje policija i poziva se na rušenje policije. Davor je pokušavao nasilno ući u Palatu predsjednika i NSRS. To se više ne može tolerisati“, rekao je Lukač.

Ministar Lukač je rekao da niko ne može biti iznad zakona.

Ostaje zabrana okupljanja grupe Pravde za Davida, rekao je Lukač.

Izvor: Buka

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.