Jedan od najbogatijih glumaca daje sav svoj novac u humanitarne svrhe

Kineska filmska zvezda Čau Jun Fat, multimilioner koji se proslavio u akcionim filmovima i u svetski poznatom ostvarenju „Pritajeni tigar, skriveni zmaj“, obećao je da će svoje ogromno bogatstvo pokloniti u dobrotvorne svrhe.

Glumac iz Hongkonga koji ima 63 godine poznat je po skromnom načinu života. Vozi se gradskim prevozom i često čeka u dugim redovima da bi kupio bioskopsku kartu za film u kojem je glumio. 

Prvi put se pojavio na spisku najbogatijih ljudi američkog časopisa „Forbs“ 2015. godine. Procenjuje se da ima bogatstvo od oko 630 miliona evra. 

Glumac je obećao da će sve pokloniti u dobrotvorne svrhe. 

„Novac nije nešto što nam večno pripada. Kad umremo, na drugima je da ga koriste“, rekao je Čau. 

Njegova supruga je izjavila da ga podržava. Navela je da glumac i pored bogatstva često jede hranu pripremljenu na ulici, kako je običaj u Kini, i nikako nije želeo da se odvoji od svog „voljenog“ i običnog modela mobilnog telefona koji je koristio dok mu uređaj nije „izdahnuo“. 

Glumac se proslavio osamdesetih i devedesetih godina u ostvarenjima „Bolje sutra“, „Ubica“, „Bog kockara“, „Tvrdo kuvano“ i „Pirati sa Kariba: Na kraju sveta“ u kojem igra sa Džonijem Depom.

Izvor: B92

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.