Rajak pobijedio u Rudom

„Zahvaljujem se svojim sugrađanima koji su mi ukazali povjerenje i pokazali da niti jedan pritisak nije uticao na njih, da su se tome oduprli, ni novac ni stranačka mašinerija koja je ovih dana pokrenuta. Ponosan sam na svoje Ruđane“, izjavio je Rajak.

Na 17 redovnih biračkih mjesta stanovnici Rudog danas su se izjašnjavali o opozivu načelnika Rate Rajaka. Kako saznajemo, izlaznost na izbore nije bila velika, svega 42 posto građana iskoristilo je pravo na glasa na referendumu od 7.753 koliko ih je registrovano. Prema prvim preliminarnim rezultatima građani Rudog izjasnili su se da na poziciji načelnika i dalje žele Rajaka. Dokaz o ubjedljivoj pobjedi Rajaka na referendumu je 55 procenata glasača koji su se izjasnili protiv opoziva, dok je 45 posto njih bilo za opoziv.

„Zahvaljujem se svojim sugrađanima koji su mi ukazali povjerenje i pokazali da niti jedan pritisak nije uticao na njih, da su se tome oduprli, ni novac ni stranačka mašinerija koja je ovih dana pokrenuta. Ponosan sam na svoje Ruđane“, izjavio je Rajak.

U opštinskoj komisiji zaduženoj za provođenje opoziva kazali su da su sva glasačka mjesta otvorena i zatvorena na vrijeme te da su angažovana dva mobilna tima. Ističu kako se proces glasanja odvijao bez većih problema. Najavljeno je takođe da će pet dana nakon referenduma pristizati glasovi građana putem pošte.

Podsjetimo, većina odbornika u SO Rudo krajem prošlog mjeseca donijela je odluku o opozivu Rajaka, kako su obrazložili, zbog njegovog odbijanja da podnese izvještaj o radu i lošeg odnosa sa Vladom RS. Rajak koji je inače na poziciju načelnika Rudog izabran kao kandidat Srpske radikalne stranke, ranije je kazao kako je riječ o obračunu SNSD-a sa neistomišljenicima te pokušaju ovladavanja opštinskim budžetom..

Pobjeda Rajaka u Rudom utoliko je veća jer je svima u ovom gradiću potpuno jasno da je Rajak protiv sebe već duže vrijeme imao najmoćniju stranačku mašineriju u RS koju predvodi lično Milorad Dodik.

„On je prije tri dana lično došao ovdje, digli su sve kako bi se desilo ono što žele, nisu uspjeli“, kaže Rajak.

Načelnik opštine Rudo ima statutarnu mogućnost da zatraži raspuštanje lokalnog parlamenta. Međutim, taj njegov korak mora biti odobren u Narodnoj Skupštini Republike Srpske.

Nikad nisu teške i glasne, ali riječi načelnika opštine Rudo Rate Rajaka svaki put odjeknule su daleko. Čovjek iz zaboravljenog grada, istinom, ljudskošću i političkom mudrošću u svojim istupima, svaki put pokazuje da je za bolji život, trajan mir i bolju budućnost.. 

Rato Rajak rođen je 18. februara 1962. godine u Rudom. Po zanimanju je diplomirani inžinjer arhitekture. Član je Srpske radikalne stranke RS. Oženjen je i otac je četvero djece. 

Izvor: BN/Agencije


Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.