Jeleninoj mami su rekli da joj je dijete zdravo. Nije im vjerovala i pokazala je svu moć roditeljske ljubavi VIDEO

Kada vam intuicija govori da s vašim detetom nešto nije u redu, a lekari vas ubeđuju u suprotno, kada okolina počne da vas odvraća, lekari da vas upućuju kod psijihatra jer „sa detetom je sve u redu“, a vi osećate da nije…. U toj borbi mnogi bi odustali, ali jedna mama nije i samo zahvaljujući tome, njeno dete je danas živo i zdravo.

Jelena Vesković je bila naizgled sasvim zdravo dete. Normalno se razvijala, detinjstvo je provela na planini Rudnik, igrala je folklor, trenirala karate i ništa nije ukazivalo na to da ima neki zdravstveni problem. Ništa, osim toga što bi se jednom u pola godine desilo da ima taj neki čudan, leden pogled, koji je njenu majku plašio. Majka je odmah znala da nešto nije u redu i odvela ju je kod lekara, ali svi nalazi su bili normalni. Doktori su rekli da je sa ćerkom sve u redu, ali Jelenina mama je nastavila da oseća nemir i nastavila je da je vodi po lekarima. Rizikovala je da je proglase ludom, ali je verovala svojoj intuiciji.

I kada je prvi snimak glave pokazao uredan nalaz, insistirala je da urade nove preglede. Urađen je drugi snimak i ponovo je pokazao da je sve u redu. Ali majka nije odustajala sve dok ćerku nije odvela na magnetnu rezonancu, koja je pokazala strašnu istinu.

Jelena je imala ogroman tumor na mozgu. Usledila je hitna operacija sa strašnim posledicama. Jelena se probudila oduzete leve strane. Ostala je nepokretna.

Tu je krenula nova borba, jer Jelenina mama nije želela da prihvati da će njeno dete život provesti u kolicima.

– Svi mogu da plaču, svi mogu da žale, ali majka za detetom ne sme da plače – govori Jelenina mama u emisiji „Život priča“.

Godine su prolazile, rehabilitacija nije davala rezultate, a Jelena je bez nade ležala u krevetu i odbijala da sedne u kolica. To je trajalo dok je jednog dana majka nije obgrlila oko struka, stala iza i krenula zajedno sa njom da hoda. Krenule su tako zajedno na doručak, dok joj je mama od pozadi šutirala noge, imitirajući hod. Stigle su tačno na ručak.

Svaki dan su tako hodale oko smeštaja u banji. Za jedan krug oko zgrade bilo im je potrebno čitavih osam sati. Jelena danas samostalno hoda, završila je fakultet i vratila se karateu. Prošle godine je uzela zlato na svetskom prvenstvu u fudokan kategoriji.

Pitanje je da li bi Jelena danas uopšte bila živa, da njena majka nije bila toliko uporna, prateći svoj osećaj. Kako je izgledala njihova borba pogledajte u emisiji „Život priča“ Tanje Vojtehovski:

Izvor: Noizz.rs


Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.