Marinko Umičević: ja ću kupiti antibebi pilule! VIDEO

Tehnički direktor fabrike obuće Bema iz Banjaluke Marinko Umičević, dojučerašnjii savjetnik za privredu Predsjednika RS oštro je kritikovao sistem trudničkih i porodiljskih bolovanja u RS.

Njegova retorika zaprepastila je korisnike društvenih mreža, jer se neprimjereno ii uvredlljivo obratio porodiljama i trudnicama.

– To se kod Tite zvalo trudnica, a sad ima neki čudan naziv, ne znam kako se zove. I ona se tretira kao da je posjekla prst, kao da je boli grlo. I šta se onda dešava? Dešava se to da te žene imaju problema. Ajd’ što ih tuku muževi, nego poslije ih tuku djeca, ‘oće pet maraka, ‘oće desetmaraka, da mu ona da, da ode, da ne ode… Mlada mi je radna snaga, imam jako puno trudnica. Opet će mi neke žene zamjerit’, ali ja moram to da kažem. Mi imamo fond Srpske šume, Srpskevode, Srpski putevi, srpska budaleština. Pa prvo pitanje je fond nataliteta, al’ ajmo to podijelit’. Mi danas imamo 67 porodilja i trudnica. Ja sam kont’o kupit’ antibebi tablete! Ja ću zatvorit’fabriku, rad mi je fabrike ugrožen – požalio se očajni Marinko voditelju emisije.

U emisiji Stav Tv K3 8.11. je između ostalog rekao:

Da li ti doktori koji su porodična medicina, koji daju ta bolovanja, ali su gori ovi specijalisti. Ginekolozi su najgori doktori. U tvornici obuće Bema, odgovorno tvrdim ima 60% posla koje djeca rade. Bilježe, crtaju, lijepe trakice, teže kući skuhati ručak, nego to raditi. Ne, ona je prokrvarila, ona ide na bolovanje i šta se onda dešava. Znači ne radi 9 mjeseci, kada se porodi ide na drugi Fond, taj Fond refundira 100% ali opet u netu, što bi ja finansirao natalitet? Propašće mi fabrika.

Umičević kaže da je u Bemi u Banjaluci, nažalost 60 % radnika osnovna škola, ali:

Ona nije glupa, ona živi van Banjaluke… Imam radnike sa osam opština, odmah ona veže drugo dijete, znači nije radila 9 mjeseci, nije radila godinu dana, odmah veže drugo dijete, odmah čuva trudnoću, znači opet 9 mjeseci, godinu. Imam jedno 7 žena koje treće dijete odmah vežu. Neka djece, hvala Bogu, što kažu mašala, ali ne mogu to fabrike platiti.

Ovakav istup naišao je na osudu javnosti, no za sada nema rekacija iz institucija, poput Gender Centra Vlade RS i sličnih.

Spornu situaciju pogledajte od 9:27 minuta.

Naša omladina, prema riječima ovog eksperta za privredu, „sjedi, pije i kuka kako ništa ne valja“

– Djeca od 17 godina ovisnici su o narkoticima i alkoholu. Ne ide u školu, prodavnica, piva, onje alkoholičar. Ja čak lično smatram da je veći problem društva alkoholizam od droge – veliMarinko

Izvor: N1/Faktor/K3

2 KOmentara

  1. Nije on privrednik nego običan robovlasnik. A što se tiče antibebi pilula potpuno je u pravu da je njegova mama kupila pilule ili bar otac qrton spasili bi i sebe i nas.

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.