Čubrilović više neće da radi sa pederima, narkomanima i kriminalcima

Predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović najavio je formiranje nove političke partije, ali i izrekao niz uvreda na račun svojih dojučerašnjih partijskoh kolega u DNS-u, ali i svih LGBT građana RS.

Čubrilović je u svom obraćanju članovima raspuštenog Gradskog odbora DNS Banjaluka, održanom tokom vikenda, rekao da mu je dosadilo da se ubjeđuje “sa nekim stranačkim ljudima i najužim rukovodstvom” DNS oko pojedinih stvari.

– Neću to da iznosim ovdje i neću ništa ružno da kažem o tim ljudima… Ali, moram reći da sam predsjedniku u razgovoru sa njim rekao da ja ne mogu da budem u stranci u kojoj odlučujuću riječ imaju narkomani, pederi i kriminalci, rekao je Čubrilović.

Čubrilović nije imenovao “pedere” u DNS-u, ali je očito imao namjeru da ponizi svoje dojučerašnje partijske kolege. Ipak, ponizio je i mnoge građane i to sa pozicije šefa parlamenta koji je čuvar Ustava i zakona Republike Srpske.

Analitičarka Tanja Topić smatra da je zastrašujuće da prvi čovjek parlamenta, tog hrama demokratije, pripadnicima LGBT populacije pošalje ovakvu poruku.

– Ona je istina upućena njegovim dojučerašnjim partijskim kolegama, ali oslikava diskriminatorski i pežorativni odnos prema ljudima drugačije seksualne orijentacije. Kao da su kužni, kao da su građani drugog reda, i kao takvima nije im mjesto u društvu moralnih političkih čistunaca. Znači li to da prvi čovjek Narodne skupstine RS ne smatra svojima građane koji su homoseksualci i narkomani!? Šta će uraditi ako je neko slučajno iz ove grupe glasao za njega, da li je gadljiv i na glasove “narkomana, pedera i kriminalaca”!? – pita Topić i podsjeća da BiH ide ka Evropskoj uniji.

Za nju je zanimljivo i kako bi prvi čovjek parlamenta gledao na inicijative i zakonska rješenja koja se tiču prava ovih društvenih skupina.

Niko od Čubrilovićevih političkih istomišljenika nije se ogradio od njegove izjave, koja ne samo što je uvredljiva i diskriminatorska prema građanima, nego predstavlja i udar na ustavom i konvencijama garantovane slobode i prava građana i to od Narodne skupštine RS,  institucije koja treba da ih štiti, a koju on predstavlja.

Pogledajte kako je izgledala Čubrilovićeva izjava u Dnevniku BN TV:

Izvor: Istinito


Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.