Djeca ne treba da pjevaju pjesme za odrasle i da ih neko ocjenjuje

Kompozitor i TV lice Minja Subota protivi se muzičkim takmičenjima za djecu poput Zvezdica Granda i sličnim, jer kaže da su to traumatične situacije za njih, neprimjerene njihovim godinama u kojima pjevaju pjesme za uzrast kome ne pripadaju.

“Desile su se drastične promjene. Zvezdice Granda su kopija nekih američkih takmičenja. Svi znamo da je Amerika bogata zemlja nauke i industrije, ali i da ide za komercijalom. Ušli smo u oblasti kada su u pitanju djeca koja tako ne treba da izgledaju i kod nas je greška što je to prihvaćeno”, kaže autor kultne dječije emisije na prostru bivše Jugoslavije, Muzički tobogan.

On smatra da djeca ne treba da se pojavljuju u takvim formatima emisija, već treba da se takmiče i da uživaju ali u svojoj tj. sredini u kojoj odrastaju.

“I onda dijete neko kritikuje pred milionskim auditorijumom u večernjem terminu. To su traumatične situacije za djecu, koje su mnoge evropske zemlje zabranile. Djeca pripadaju školama i sredini u kojoj odrastaju”, objašnjava Subota.

Izvor

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.