ZAVRŠEN SAJAM KNJIGA: Roman Vuka Draškovića najprodavaniji!

Međunarodni beogradski sajam knjiga, 63. po redu, završen je juče uz konstataciju svih: svaka knjiga nađe svog kupca.

Kao i poslednje tri-četiri godine, i ovog puta najveće gužve bile su na štandovima „Lagune“, a posetioci su najviše kupovali novi roman Vuka Draškovića „Aleksandar od Jugoslavije“, zatim najnovije delo Haleda Hoseinija „Molitva moru“, „Hipi“ Paola Koelja, „Čovek po imenu Uve“ švedskog pisca Fredrika Bakmana, kao i „Život bez krpelja“ Vedrane Rudan.

Od 70 naslova iz produkcije „Vulkana“, objavljenih između dva sajma, čitaoci su najviše kupovali „Devojka i noć“ Gijoma Musoa, „Čovek iz lavirinta“ Donata Karizija, „Zauvek moj dragi“ Džodžo Mojes i „Poslednja devojka“ Nadije Murad.

Štand „Geopoetike“ bio je svojevrstan muzej, kojim je ovaj izdavač želeo da podseti na 25-godišnje trajanje te izdavačke kuće.Ipak, kupci su najviše tražili najnovije knjige: „Ubistvo Komtura“ Harukija Murakamija, „Jedna priča“ Džulijana Barnsa, „Nespokojni“ Lin Ulman i „Razgovori s prijateljima“ Sali Runi.

„Hari Poter i putovanje kroz istoriju magije“ Džoan Rouling ubedljivo je najprodavanija knjiga na štandu „Evrobuka“.

Najprodavanija knjiga „Arhipelaga“ je „Odustajanje“ Jelene Lengold.

Tradicionalnim uručenjem Otvorene knjige Amiru Avguvejliju, ambasadoru Arapske Republike Egipat u Srbiji, proglašena je zemlja koja će biti počasni gost narednog Sajma. 

Kurir.rs / Foto: Kurir

1 Komentar

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.