Akustična „While My Guitar Gently Weeps“ kao najava superdeluxe „Bijelog albuma“ Bitlsa

Super Deluxe izdanje Bijelog albuma Bitlsa, jednog od krucijalnih remek-djela liverpulske četvorke a po mnogim mišljenijima i najboljeg rok albuma svih vremena, biće zvanično dostupno 9. novembra ove godine. Najodaniji fanovi mogu birati između stereo remixa dvostrukog LP-ja, trostrukog CD-a ili četverostrukog LP-ja (oba uključuju kultne “Esher Demos” snimke, koje će po prvi put biti oficijelno objavljene), ali i 6CD+Blue ray box seta (stereo remix, Esher Demos + 3 CDs of sessions, 5. 1 mix).

Jedan od rariteta novog pakovanja po mnogo čemu genijalnog duplog albuma koji slavi ravno 50 godina postojanja, uz nemjerljiv uticaj koji je izvršio na pop, rok pa čak i heavi metal muziku, jeste akustična verzija Džordž Harisonovog klasika “While My Guitar Gently Weeps”. Džordžova intepretacija je nestvarno senzitivna i predivna, a njegovu neponovljivu gitaru prati zvuk harmonijuma na kojem Pol Makartni nije najsigurniji – logično, jer to je bio tek drugi pokušaj snimanja pjesme, odnosno više upoznavanje sa njom. Ista će kasnije, te 1968. godine, biti snimljena u raskošnoj, antologijskoj verziji, uz pomoć Erika Kleptona kao specijalnog gosta koji je zaslužan za jednu od najljepših gitarskih dionica u istoriji rokenrola.

No, čak i ovako svedena (demo) verzija “While My Guitar Gently Weeps” djeluje i zvuči blistavo, što se posebno odnosi na Harisonov vokal i emociju koja izvire iz svakog pojedinačnog stiha, pa i akorda…samo da je harmonijum bio diskretniji u pozadini.

Stereoart

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.