Usvojio 400 djece koju su odbacili roditelji (VIDEO)

Ovaj sveštenik je sa još četvoricom monaha osnovao pravoslavni manastir Svetog Vaznesenja u selu Bančeni.

Sveštenik Mihail iz Ukrajine svojim radom i brigom o deci pokazao se kao pravi svetac, a o njegovom životu je snimljen i dokumentarac „Forpost“ (Tvrđava).

Ovaj sveštenik je sa još četvoricom monaha osnovao pravoslavni manastir Svetog Vaznesenja u selu Bančeni, blizu Černigova u Ukrajini.

On je vodi brigu o velikom broju mališana u sirotištu koje je osnovao 1994. godine. Neka deca u ovom sirotištu imaju posebne potrebe.

Tu se nalaze mališina koji su zaraženi virusom HIV (njih oko 40-ak), deca koja imaju neki oblik invaliditeta, kao i mališani koji su nemi.

Prema pojedinim informacijama ovaj sveštenik dobrotvor neprestano radi sa decom kako bi njima bilo bolje, a zbog svog napornog rada navodno je pretrpeo nekoliko srčanih udara.

Dokumentarac „Forpost“ je zbog tople priče koju prenosi dobio nekoliko nagrada i prikazan je na nekoliko međunarodnih filmskih festivala 2007. godine.

Sveštenik Mihail, koga takođe zovu arhimandrit Longin, usvaja decu koja su odbačena od strane svojih roditelja i u njegovom sirotištu živi skoro 400 mališana.

Mnogi kažu da je Mihail veliki dobrotvor koji je spasio decu sa ulice, od hladnoće i sveta kriminala.

Deca su smeštena u posebnom delu ovog manastirskog kompleksa Printskrin: Youtube/Sergey120764

Prema nepotvrđenim informacijama, deca ovog čoveka zovu „tata“, a ima i onih koji su se zahvaljujući njemu i odškolovali i zasnovali sopstvene porodice.

Oni se navodno i danas vraćaju u manastir da pomažu oko mališana kojima je potrebna nega i briga.

Izvor: Telegraf.rs

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.