Podneta krivična prijava protiv Sergeja Trifunovića i fondacije „Podrži život“

Krivičnu prijavu podneo je Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost za delo teške prevare, piše Danas

Protiv glumca Sergeja Trifunovića i njegove fondacije „Podrži život“ podneta je krivična prijava za delo teške prevare, piše Danas.


Krivičnu prijavu podneo je Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost.

Podsetimo, nakon pisanja jednog tabloida da je novac za lečenje dece zloupotrebljen u humanitarnoj organizaciji „Podrži život“, ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio je u Skupštini Srbije da će od nadležnih tražiti da sprovedu kontrolu trošenja novca.

Osnivač fondacije „Podrži život“ i glumac Sergej Trifunović odgovorio je tada da se novac koji se prikuplja u fondaciji ne zloupotrebljava, već se isključivo koristi za lečenje bolesne dece.

„Evo koliko četiri i po godine koliko fondacija postoji, ni jedan organ nije ušao da ispita rad fondacije, a ja ih stalno pozivam. Znači ja jedva čekam da se to desi, ja ću lično da im kuvam kafe i donosim ćaletovu rakiju, ako treba, nateraću majku i da spremi sarme za gospodu iz nadležnih organa koji će da utvrde ikakve, pod znacima navoda, nepravilnosti“, poručio je tada Trifunović.

Danas 

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.