Otkazana posjeta predsjednika Srbije: Dodik zamolio, Vučić prihvatio

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, prihvatio je molbu Predsjednika RS Milorada Dodika da otkaže svoju ranije najavljenu posjetu Istočnom Sarajevu. Ranije je Milorad Dodik uputio pismo predsjedniku Srbije u kojem ga moli da odgodi posjetu Istočnom Sarajevu, imajući u vidu napade na Vučića koji dolaze “ne samo od bošnjačkog naroda, već i od srpskih predstavnika koji ga optužuju za miješanje u izborni proces i uticaj na volju srpskog naroda u BiH”.

“Iskreno Vas molim da Vašu posjetu Istočnom Sarajevu odgodite za poslije predstojećih izbora. To Vas molim sa istinskom željom i s poštenom namjerom da Vas zaštitim od napada svih onih koji ne žele bolju budućnost za srpski narod”, naveo je u pismu Dodik, koji će sutra u Istočnom Sarajevu prisustvovati svečanom otvaranju bolnice “Srbija”.

On je poručio Vučiću da ne dozvoli podjele Srba u Republici Srpskoj i Srbiji, jer je to jedan narod, te istakao da je i jedinstvo Republike Srpske i Srbije prirodno i da se ne smije odustati od toga, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

“Republika Srpska, njen narod i ja, kao njen predsjednik, vječito ćemo Vam biti zahvalni za bezrezervnu podršku. Hvala za donacije kojima smo izgradili ili rekonstruisali bolnice, vrtiće, škole, domove kulture, puteve, mostove i komunalnu infrastrukturu. Zahvaljujući Vama, narod u Republici Srpskoj osjeća podršku i ljubav Srbije”, navodi se u pismu.

Predsjednik Republike Srpske ponovo je potvrdio bratstvo sa Srbijom i svoju posvećenost bliskoj međusobnoj saradnji, zbog bolje budućnosti za jedan i jedinstveni srpski narod.

“Dragi prijatelju, molim Vas da se koliko u ponedjeljak vidimo u Beogradu i napravimo planove za nastavak saradnje Srbije i Srpske. Takođe Vas molim da ništa ne zamjerite narodu Republike Srpske samo zato što neki od opozicionih predstavnika govore loše o Srbiji o Vama lično, jer mi Srbi iz Republike Srpske uvijek ćemo gledati u Srbiju kao svetionik slobode i nade za cjelokupni srpski narod”, naveo je Dodik.

On je obavijestio Vučića da bolnica koja će svečano biti otvorena sutra u Istočnom Sarajevu nosi ime “Srbija”.

Nezavisne.com

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.