Izvinjenje čitaocima: Goran Gačić se lažno predstavio

Bilećanin Goran Gačić, koji se za „Direkt“ predstavio kao uspješan student Medicinskog fakulteta u Mostaru, nikada nije studirao na ovom fakultetu, potvrdio nam je danas dekan Milenko Bevanda.

Naime, priču o Gačiću smo objavili sinoć, a jutros nam je stigao mejl od jednog bivšeg studenta medicine iz Mostara koji nam je rekao da Goran nikada nije studirao na ovom fakultetu. Odmah smo pozvali Medicinski fakultet odakle nam je ova informacija potvrđena.

Takođe, naš čitalac u mejlu je naveo da se Gačić u Mostaru ljudima predstavlja kao ljekar.

„Takvo predstavljanje je jako opasno. Sad mi se javio čovjek koji je od njega (Gačića) redovito dobivao medicinske savjete“, napisao nam je čitalac iz Mostara.

Ubrzo zatim, stigao nam je mejl od drugog čitaoca koji nas je, takođe, upozorio da Gačić nikada nije studirao medicinu. I on je ustvrdio da Gačić već neko vrijeme obmanjuje građane Mostara da je uspješan ljekar. 

No, to nije sve. I brojni Gačićevi sugrađani ubijeđeni su da je studirao medicinu u Mostaru kao veoma uspješan student, što su nam rekli u privatnim razgovorima prije nego što smo uradili intervju sa njim. Zbog toga nismo ni pomislili da nas Gačić laže i nismo nazvali Medicinski fakultet u Mostaru da provjerimo da li je studirao kod njih. Ipak, bili smo dužni da to učinimo, pa se izvinjavamo čitaocima što smo na ovaj način dozvolili da Gačić obmane i nas i njih. 

Gačić se svojski potrudio da slika koju je u javnosti gradio o sebi izgleda što vjerodostojnije, pa se na njegovom fejsbuk profilu mogu naći fotografije u kojima je u bijelom mantilu sa stetoskopom (to je ova koju je i nama poslao).

Skrinšot sa gačićevog FB profila

Pokušali smo da dobijemo odgovor od Gačića zbog čega nas je obmanuo, ali on je prestao da odgovara na naše poruke. Inače, prije nekoliko dana rekao nam je da je otputovao u Frankfurt na specijalizaciju.

Budući da nam je u razgovoru koji smo uradili sa Gačićem, između ostalog, pričao kako je liječio pojedine Bilećane, ovaj tekst neka bude upozorenje svima, jer on nije doktor medicine.

Direkt Portal

2 KOmentara

  1. Goran je studirao u Foci medicinu.Isao je godinu ili dvije gore ali nije imao neke rezultate,a i napravio je neku frku pa se navodno prebacio u Mostar na medicinu i tamo bio uspjesan student, tj tako su Bilecani pricali valjda su prenosili njegovu pricu. Strasno i prestrasno.

  2. Imate jednog Gačića i u Trebinjskoj bolnici, eno vam ga na hirurgiji, predstavlja se kao doktor, tu volontira, a nije ni završio med. fakultet.
    Sluzi kao upijač i dostavljač informacija sta se zbiva na odeljenju .
    Vjerno služi upravi da špija vrijedne i učene doktore.
    Inače počeo je da studira u Foči pa se prebacio navodno u Mostar pa se iz Mostara opet prebacio …ko zna gdje, uglavnom trebao je praksu obaviti tri mjeseca, dvije godine čami na hirurgiji.
    Ljekari se ne smiju pobuniti, jer je odluka uprave da tu dangubi.

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.