Srpski psihijatar izazvao buru na Fejsu, postom od dvije rečenice

Doktor Vladimir Đurić, psihoterapeut u edukaciji nedavno je na svojoj popularnoj Fejsbuk stranici na jednostavan i pitak način predočio još jednu veliku životnu istinu u svega par riječi, objašnjavajući da nerijetko do problema dolazi jer se liječe – pogrešni ljudi.

„Jedna od najvećih istina psihijatrije i ogromno polje za njen razvoj i napredak je činjenica koju sam nekako ovlaš čuo još na početku specijalizacije: „Na lijekovima obično završe oni koji ne bi trebalo da ih piju zbog onih koji bi trebalo da ih piju… A ne piju ih“, napisao je Đurić, i po običaju prikupio ogroman broj lajkova i komentara ljudi koji su mogli samo da se slože sa njegovom tvrdnjom.

Vrlo je važno u životu osvijestiti problem, i nismo mali broj puta čuli da je upravo to najvažniji korak u stabilizaciji ili izlječenju, no svakako je ovaj potez i najteži.

Nerijetko smo svjedoci toga kako tuđe destrukcije, frustracije i sumanuti postupci uništavaju naše poznanike, prijatelje, članove porodice ili čak i nas same, i dovode nas na koncu svega do potrebe da tražimo spas i izlaz iz odnosa i situacije koji nas razaraju… Dok druga strana, ona „kriva“, i dalje živi uvjerena u ispravnost svog ponašanja i stava, i bez želje i potrebe da sebe „popravi“ ili promijeni.

Možda je na nešto slično jednom davno mislio i Frojd kada je rekao: „Prije nego što sebi postavite dijagnozu da imate depresiju ili nisko samopouzdanje, prvo se pobrinite da niste, kojim slučajem, okruženi budalama.“

Podsjetimo, Vladimir Đurić postao je poznat na srpskom Internet nebu zahvaljujući kratkim pričama iz života koje svakodnevno objavljuje na svojoj Fejsbuk stranici, koju prati više od 45. 000 ljudi. Svi oni dolaze na ovu stranicu u potrazi za duhovitim, a ipak mudrim i realnim poukama, te utješnim porukama koje nam griju dušu i podsjećaju da nismo usamljeni u svojim problemima… Zapravo ih imamo svi!

Izvor

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.