Đokiću Orden Svetog Georgija

Njegovo visokopreosveštenstvo mitorpolit nižegorodski i arzamaski Georgije uručio je danas ministru industrije, eneregetike i rudarstva Republike Srpske Petru Đokiću Orden Svetog Georgija koji mu je Ruska pravoslavna crkva dodijelila za doprinos izgradnji Rusko–srpskog pravoslavnog centra i hrama u Banjaluci, čiji će temelji biti osveštani 17. septembra.

Đokić, koji boravi u posjeti u ruskoj Nižnjenovgorodskoj oblasti, naglasio je u telefonskoj izjavi Srni da je Orden Svetog Georgija pokazatelj da se u Rusiji poštuju napori Vlade Srpske na unapređenju saradnje.

„Za nas je izuzetno značajno da su oni potpuno spremni za široku saradnju sa Republikom Srpskom i vjerujem da će ona, u konkretnom smislu, biti i razvijana“, kaže Đokić.
On je rekao da očekuje da će tokom septembra delegacija ove oblasti, koja će sa grupom privrednika doći u Republiku Srpsku, razmatrati konkretne projekte, jer su zainteresovani da investiraju u privredu, posebno industriju.
„Veoma je zanačajno da radimo u okviru sporazuma koji je potpisala Vlada Republike Srpske sa Nižnjenovgorodskom oblašću. Imao sam sastanak sa viceguvernerom Nižnjenovgorodske oblasti i grupom ministara iz sektora privrede i razgovarali smo o unapređenju privredne saradnje“, precizrao je Đokić.
On je naveo da je tokom dvodnevne posjete ovoj ruskoj oblasti razgovarao sa mitorpolitom Georgijem o aktivnostima koje su vođene u okviru povezivanja Republike Srpke i ovog dijela Rusije, kao i saradnje Ruske i Srpske pravoslavne crkve, posebno na pripremama izgradnje Rusko-srpskog kulturnog centra u Banjaluci.

Izvor: RTRS

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.