Zar je tako teško priznati grešku?

Jutros smo na Facebook stranici našeg portala objavili autentične fotografije plakata trebinjskog DNS-a koje su izazvale pravi tajfun negativnih reakcija iz ove stranke.

Da pojasnimo, fotografiju smo dobili, provjerili njenu autentičnost i nakon toga je objavili.

DNS-ovi plakati u jednom TB naselju

Ako mislite da smo mi ukrali dva plakata, pa ih pogrešno popunili, pa uslikali da bi objavili na našem portalu, u velikoj ste zabludi, da ne kažemo težu dijagnozu. Nemamo pametnijeg posla nego se baviti takvim glupostima koje možda vama mogu pasti na pamet.

A mogli ste reći – OK, naš omladinac/omladinka je pogriješio, nije spreman za pisanje po plakatima, ali sigurno će znati da ih lijepi na predviđena mjesta, a ne ovako po banderama.

U tekstu demantija, odnosno indirektnog napada na naš portal, prikazane su navodno autentične fotografije plakata koje bi trebale poslužiti kao dokazni materijal da smo mi nešto podmetnuli, kao što rekoše  „kukavičije jaje“. Prvo, nisu u pitanju isti plakati, drugo sumnjive su prepravke ćiriličnog slova Ц u Д i umetanje slova С u slobodan prostor, što još više potvrđuje drskost da ne priznate grešku.

Loše retuširanje

Pomoću programa za obradu fotografija jedan segment vašeg novog plakata smo provukli kroz filtere i vidite šta smo dobili:

Jasno se vidi razlika u otisaku na vaše novo Д i ubačeno С

Što bi rekli stari ljudi: vidi se i sa novog puta Trebinje – Ljubinje – Stolac da je nešto ovdje prepravljano.

Smiješan demanti i opravdanje, odnosno napad.

Da se razumijemo, nismo mi ničiji dušmani, ponajmanje osobe koja je takvu objavu ostavila na svom FB profilu (on nas nije direktno pomenuo, pa nećemo ni mi njega). Naprotiv! Veći smo mu prijatelji od onih koji su možda oko njega, jer Leutar nikada nije mijenjao svoj stav. I neće… A ta ista osoba se slatko smijala kada smo ovog ljeta objavili da je marketinški radnik jedne lokalne firme, u svojoj reklami, napisao da u Trebinju ima 2600 sunčanih dana.

Ovo što se danas desilo nema nikakve veze sa političkim kampanjama koje su u toku. To što smo uradili, radili smo i ranije, a radićemo i ubuduće. Kad god neko javno objavi budalaštinu, mi ćemo se tome narugati. Pogotovo ovakvu iako možda izgleda sitna, s obzirom na vaše pretenzije, nemate pravo na nju! Bez obzira ko je u pitanju.

Nismo osobe koje se rugaju nečijim fizičkim i mentalnim poremećajima, ali kada osobe koje treba da nas predstavljaju i da budu naši predstavnici prave gluposti i greške, naše ruganje je dobronamjerno. Ne želimo da nas takvi predstavljaju, i to je naš jasan stav. I na taj stav imamo pravo. Ako mislite da nemamo pravo da ukažemo na greške, recite nam to otvoreno, nemojte nas nazivati ni dušmanima niti kukavicama, budite precizni. Recite nam: Niko nema pravo da nas kritikuje. Da li je ovo odgovor ako vi pobijedite u oktobru da ćete na svaku kritiku odgovarati napadom? Da li ste nas ijednom nazvali lažovima, zašto ste to izbjegli? Jer istinu znamo, je l’ da?

Ne želimo reći da smo mi bezgrešni, svi imamo greške, ali kada nama neko ukaže na grešku mi mu se zahvalimo i izvinimo što smo napravili propust. To je razlika između nas!

Konkretan slučaj je smiješan i tragičan da neko ko iole čita knjige ili štampu, bar je 1000 (hiljadu) puta naišao na napisanu riječ preDSjednik, pa mu se ne bi omakla greška da napiše preCjednik.

Ali, očito onaj koji je pisao po plakatu nema naviku da čita…

Valjda će jednog dana doći vrijeme…

P.S. Ako mislite da je svaka reklama dobra reklama, mi vas više reklamirati nećemo, dok ponovo ne pogriješite.

LEUTAR:NET

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.