Studenti Srpske prave spisak funkcionera sa diplomama “preko noći”

Unija studenata Republike Srpske pozvala je danas studente i građane da im dostave imena ljudi koji obavljaju važne državne ili političke funkcije, a za koje znaju ili osnovano sumnjaju da su “preko noći” završili neki od privatnih fakulteta, te profesora koji su vlasnici ili rade istovremeno na državnim i privatnim fakultetima.

Iz Unije studenata Republike Srpske saopšteno je da imena mogu da dostave anonimno, putem elektronske pošte na adresu Unije /[email protected]/.

– Krajnje je vrijeme da bude zaustavljeno degradiranje visokog obrazovanja i uspostavljen jednak i pravedan sistem za sve u kojem pojedinci zbog pripadnosti političkim ili nekim drugim organizacijama neće moći zajedno sa svojim `preko noći fakultetima` dolaziti do važnih državnih funkcija i tako se predstavljati kao legitimni predstavnici naroda – navedeno je u saopštenju.

U Uniji studenata ističu da će objaviti imena onih koji su završili sumnjive fakultete i zahtijevati od Vlade Republike Srpske da budu preispitane takve diplome.

Izvor

1 Komentar

  1. Bolje da prave spisak onih sa „pravim“ diplomama lakše je a i pozitivnije. Ovo pravih je pod navodnicima jer ni sam nisam siguran šta su prave, jesu li to one sa „državnih“ fakulteta koji su na svim listama negdje pri dnu ili ih nema i na kojima se ispiti isto mogu kupiti i kupuju samo što oni koji imaju pare preferiraju privatne ko će se zahebavati godinama…. tako da tu mu ga to neđe dođe.

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.