Nešić opet obećao rehabilitciju puta Trebinje-Ljubinje-Stolac; Mi imamo bolji prijedlog…

Prošlo je tačno dvije godine (pred lokalne izbore) otkako je posljednji put obećao da će u toj godini i najkasnije u sljedećoj (2017) završiti kompletnu rehabilitaciju puta Trebinje-Ljubinje-Stolac.

Sada, na otvaranju radova na izgradnji 500 metara „obilaznice“ ponovo je obećao da će uraditi isti ovaj put, samo sada sa dosta preciznijim datumom nego prije „u najskorije vrijeme“. Koliko je skoro to vrijeme vidjeli smo već dosta puta.

Mi imamo prijedlog da se put Trebinje-Ljubinje-Stolac proglasi ljekovitim putem dok se ne uradi rehabilitacija. To bi bio prvi ljekoviti put na svijetu, tako da bi ujedno postao i turistička atrakcija.

Predlažemo da se ovaj put koristi za razbijanje kamena u bubregu. Kako bi se koristio ovaj put ukratko ćemo vam predstaviti. Po našoj procjeni, potrebna su mala sredstva ulaganja. Nabavimo nekoliko Golfova II i u njih možemo smjestiti 5 pacijenata (s tim da je jedan ujedno i pacijent i vozač). Tretman traje deset dana, a liječimo 20 pacijenata.

Uveče pripremimo gorivo za automobile za prvi dan. Ujutru, prije doručka uputiti pacijente da voze do Ljubinja i nazad. Nakon doručka kada se vrate, dati pacijentima po jednu šolju maslinovog ulja. Odmor 1 sat. Ponovo u Ljubinje da donesu luk i paradajz za ručak. Odmor dok se napravi ručak, ishrana, još jedna šolja maslinovog ulja ili da pročitaju neko predizborno obećanje iz 2014. ili 2016. godine – zavisno od kamena, pa opet u Ljubinje po bijeli luk za večeru. Sipanje goriva za sutradan. Ovaj tretman ponavljati 10 dana. Garantovano će bubrezi biti očišćeni od pijeska, sluzi i kamenja. Istovremeno, tkivo bubrega i organa urinarnog trakta obnovljeno.

Za pacijente iz Federacije koristiti put Stolac-Ljubinje, isti postupak.

Inače, danas su počeli da rade 500 metara ili 0,5 Km puta koji će koštati 900.000 KM kojim će biti spojena naselja Gornje Police, Mokri Dolovi i Gučina.

Ova Istočna obilaznica ništa ne obilazi jer se nikada neće moći koristiti kao obilaznica oko grada zbog nemogućnosti da se napravi kvalitetan put ispod Polica kroz stari tunel. Ovaj put će se koristiti samo za spajanje pomenutih naselja.

Kada će napraviti onu veliku obilaznicu sa tunelima, to sam Bog zna? Niko je više i ne spominje!

Leutar.net

Ne znamo da li je ovo zaprdivanje sa naše ili njihove strane.

2 KOmentara

  1. cuo sam da je JP Putevi Srpske oglasilo licitaciju za prodaju asfaltne trave na dionici Trebinje-Ljubinje koja je izuzetno kvalitetna za ishranu stoke, a bogami i ljudi. Dozvoljeno je kosenje samo trave koja izbija iz asfalta

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.