„Zlatni platan“ za Nebojšu Glogovca, Milica Glogovac: Nebojša bi se hvalio nagradom iz rodnog grada

Milici Glogovac, supruzi glumca Nebojše Gogovca večeras je uručena nagrada „Zlatni platan“ kojom je je njen suprug posthumno nagrađen od Savjeta Festivala mediteranskog filma, koji se po šesti put održava u Trebinju

-Tužna sam što sam ja ta koja prima nagradu. Nebojša bi to uradio sa nekom ležernošću, lakoćom, ljubavi. Tako je i živio , radio i volio. – rekla je Milica dodavši da bi glumac  na trebinjsku nagradu bio posebno ponosan i  hvalo se njome.

Ona je istakla da „Zlatni platan“  dokaz da mu rodno Trebinje i trebinjski festival uzvraćaju ljubav i poštovanje,  koju je Nebojša  izuzetno gajio prema svom Trebinju.

Prije dodjele nagrade u Muzeju Hercegovine otvorena je izložba nagrada koje je dobio Nebojša Glogovac, pod nazivom „Vječni Nebojša“

Filmski kritičar Milan Špiček  naveo je da Glogovac u glumačkoj karijeri  dobio onoliko nagrada koliko neko ne bi dobio ni za tri života.

-Došli smo da se poklonimo pred nagradama i da kažemoda ga nikada nećemo zaboraviti.- istakao je Spiček.

Umjetnički direktor Festivala mediteranskog filma Peđa Milojević je rekao da je nagrada prvi korak  korak grada Trebinja da se zahvali svom  Nebojši , a uspomena na njega će vječno da traje.

Sa Nebojšinom suprugom Milicom  u Trebinje je doputovala i njihova kćerkica Sunčica.

Festival mediteranskog filma prošle godine zatvorio je Nebojša Glogovac  i film „Ustav Republike Hrvatske“, gdje je glumio glavnu ulogu.

Glogovac je igrao i  jednu od glavnih uloga u filmu „Krugovi“, a na večerašnjoj dodjeli  nagrade bili su  i Srđanov otac Rade Aleksić i  Srđov prijatelj Boro Bulajić.

Izvor: Radio Trebinje / D.Č.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.