Kad može Bosna da ima piramidu, može i Hercegovina

Ovo je drugi prijedlog firme „Ludom radovanje“ d.o.o. Trebinje, za ovogodišnje predizborno obećanje koje nudimo na prodaju zainteresovanim političkim partijama.

Bosanska piramida Semira Osmanagića već više od deset godina privlači veliki broj turista, pa po uzoru na tu piramidu mogli bi i mi iskopati našu, da i mi privučemo još više turista.

Prema našim istraživanjima Trebinje je prepuno piramida, skoro svako drugo brdo je ustvari jedna piramida. Za ove izbore nudimo projekat iskopavanja prve u nizu piramida, jedne od najvećih, a ujedno je i najbliža centru grada.

Nazvaćemo je Piramida Sunca, i ona je prva takve vrste u Hercegovini, dok ćemo Piramidu Mjeseca (brdo iznad Todorića) istraživati za sljedeće izbore. Istraživanja su počela 14. februara 2016. godine. Teorija koju zastupamo je prihvaćena od strane mnogih domaćih, a i stranih stručnjaka u oblastima istorije i arheologije.

Piramida Sunca

Južna osnovica na potezu Mostaći – Zasad, a zapadna Zasad – Gornja Rupjela, nam dokazuje da su prvi stanovnici Trebinja iz Trebinjske šume, a ne sa Zubaca, kao što su neki teoretičari prije tvrdili.

Na vrhu piramide je izmjerena određena količina energije u vidu kosmičkog talasa usmjerenog ka sazvježđu Veliki Pas i njenoj centralnoj zvijezdi Sirijus. I sada ponekad se pojave u ljetnim danima kosmička svjetla koja prekrivaju grad.

Noćni zraci

Prvi u nizu tunela koji smo istražili pokazuje da postoji kanal od Rupjela do Mostaća, dok drugi povezuje Piramidu Sunca u Rupjelima sa Piramidom Mjeseca u Todorićima.

Piramide Sunca i Mjeseca

Naime, Ramzes Prvi Izrupjela vladar Rupjela ja dao da se iskopa ovaj kanal, da bi se sastajao sa ljubavnicom (Ramzes Prvi Izrupjela je bio ženjen), kćerkom vladara Todorkamona Prvog Iztodorića, vladara cijelih Todorića i Pridvoraca. Tačno na polovini tunela nalazi se monolit dimenzija 2.30 x 2.10 na kome su, prema predanju, ovo dvoje vodili ljubav. Kao dokaz za to uzećemo dva mala poluloptasta udubljenja na monolitu koja su sužila za bolje pozicioniranje Ramzesove djevojke.

Monolitu blizini Todorića

U prilog činjenici da je ova ideja odlična, ide i podatak da se na teritoriji Trebinja nalazi još mnoštvo piramida (Gorička piramida Pravca ili Piramida Krstami, podzemna Turmentsko – Grabska piramida Aerodroma, Polička i Gučinska piramida Obilaznice…), čije se revitalizacije mogu očekivati u narednim decenijama.

Trebinje 2039.

Leutar:Net

(Ovo je tekst satiričnog sadržaja. Napisan je bez namjere da nekoga uvrijedi ili omalovaži)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.