ZAMISLITE DA JE POPOVO POLJE MORE: Projekat koji bi mogao da promijeni atlas svijeta! (FOTO)

Poslije svih uspješnih predizbornih obećanja kao što su bili Resort, Aerodrom, Obilaznica, Razni tipovi fabrika, Termoelektrana, ideje su se potrošile. Ljudi teško da će nasjesti na ista obećanja, pa je nastao mali zastoj u hit obećanjima.

Zato smo mi tu!

Nudimo nova obećanja, od kojih će vam zastati dah. Našu firmu smo simbolično nazvali “Ludom radovanje” d.o.o. Trebinje. U prvom predstavljanju naših ideja predstavljamo: Popovo more.

Leutar.net ZAMISLITE DA JE POPOVO POLJE MORE: Projekat koji bi mogao da promijeni atlas svijeta! (FOTO)
Mapa za 2028.

Naša firma je angažovala najbolje svjetske inženjere koji su detaljno razradili ideju. Kada se ostvari, vjerovatno će istorija naše regije bila potpuno drugačija.

Imamo običaj da naš narod smatramo megalomanskim, kao da je to nešto karakteristično samo za nas, zaboravljajući da je megalomanija često samo prolog u velika dostignuća koja mijenjaju tokove istorije.

Svakako da megalomanski zvuči ova naša ideja, ali  megaloman je bio i Aleksandar Veliki kada je krenuo u pohod na Persiju. Zbog toga ne bi trebalo tako lako odbacivati megalomanske planove, jer nikada ne znate šta iz toga može da proistekne.

Leutar.net ZAMISLITE DA JE POPOVO POLJE MORE: Projekat koji bi mogao da promijeni atlas svijeta! (FOTO)
Popovo more

Popovo more je naš hipotetički makro – inženjerski poduhvat koji za cilj ima da od najvećeg polja u Hercegovini napravi vodenu površinu koristeći se vodom iz Jadranskog mora.

Engleski inženjer Mekenzi je došao na ideju da se prosječe kanal od Ljekove do Plata. Ovaj kanal bi bio dug  oko četiri kilometra i direktno bi uzimao vodu iz mora velikim pumpama. Potom bi se ovo more samo slijevalo u Popovo polje sve do Čavša. Naša geološka istraživanja su pokazala da je prostor Popovo polje nakada  davno zaista i bio povezan sa Jadranskim morem, što određena imena naših sela to i potvrđuju, npr. Staro Slano.

Kada se realizuje ova ideja, otvaraju se razne mogućnosti za dalji razvoj turizma u Trebinju. Pored turizma već razrađujemo ideje o otvaranju fabriku sardine u Mesarima, a fabriku tune u Tulju. Staro Slano bi bilo idealno mjesto za fabriku soli! Aqua Park bi imao slanu vodu umjesto dosadašnje hlorisane. Sugrađani ne bi više čekali na granici kada idu na more, jer more bi im bilo tu, pod nosom. Već iza Gomiljana.

Leutar.net ZAMISLITE DA JE POPOVO POLJE MORE: Projekat koji bi mogao da promijeni atlas svijeta! (FOTO)
Fabrika soli – Staro Slano

Vlada u Banjaluci bi ovo uzela u razmatranje, i na kraju i od toga ne bi mogla da odustane.

Ideja je to toliko primamljiva da su je čak i pisci već opisali u svojim romanima: „Čavaš u malom kitu“, „20.000 milja pod Popovim morem“, .“Starac i Popovo more“,  “U potrazi za izgubljenim morem”, „Don Kočela“, poznatiji kao „Iz keca u dva“, „Ana Karenjina iz Žakova“, itd. Cure bi, po uzoru na komšinice sa Jadrana, pjevale – „Ća je pusta kara u popovskog mornara“.

Ko zna, možda jednoga dana zaživi. Ideja je u svakom slučaju realnija od dosadašnjih.

Leutar:Net

(Ovo je tekst satirično-šaljivog karaktera. Napisan je bez namjere da nekoga uvrijedi ili omalovaži.)

10 KOmentara

  1. Sve sto ste napisali i u pravu ste.Vlada u Banjaluci je puna pametnih i obrazovanih,za sve funkcije visoko kvalitetnih ljudi,te bi u skladu sa vasom idejomnapravila studiu izvodljivost naravno angazujuci dominentne strucnjake iz zemlje i inostranstava te u tve svrhe potrosila nekoliko miliona eu.opet iz vasih dzepova..obecala sve pred izbore a posle bi ti dtrucnjaci objavili kako je to bila odlicna ideja ali u skladu sa financijskom situacijom u RS.nije sprovodljiva i da treba sacekati neka bolja vremena,vherovatno dok se svi mi nevratimo iz inostranstva sa pristojnom pemzijom..te vam u skladu sa ukupnim morskim desavanjima predlazem da vi lepo izaberete jedog popa i bacite ga u more blizu dubrovnika da se utopi i narod ce sam poceti da prica to je popovo more i etoga izbjegli ste sve troskove strucnjaka,sacuvali pare u budzetu i nemorate da idete u inostranstvo po pristojnu pemziju.Hvala vam svima koji ste imali strpljenja da ovo procitate do kraja
    Neka nam je dragi bog svima na pomoci sa ovakom vlasti.

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.