POVEĆANJE PLATA Radnicima za 30 KM, ministrima i premijerki za 300-400 KM!

Vlada Republike Srpske donijela je 19. jula odluku kojom su povećane plate predsjednici Vlade RS, te potpredsjednicima i ministrima u Vladi RS od 315 do 425 maraka!

Prema ovoj odluci Željka Cvijanović će primati 4 425 maraka umjesto dosadašnjih 4 000, potpredsjednici će dobijati 3 870 KM umjesto 3 500 maraka, dok će ministri biti bogatiji za 315 maraka – umjesto 3 000 na njihove račune „legaće“ 3 315 maraka.

Malo povećali

Istovremeno, svi radnici u Srpskoj bi u septembru trebali dobiti platu veću za oko 30 maraka, nakon što je neoporezovani dio dohotka podignut sa 200 na 500 konvertibilnih maraka. Ako uporedimo gore navedene podatake, novonastalu situaciju najbolje oslikava rečenica “narodu za hljeb, sebi za pečenje”.

Na istoj sjednici Vlada Republike Srpske je donijela odluku prema kojoj najniža plata u Republici Srpskoj neće biti 400, nego 440 maraka.

Odluka je objavljena u 69. broju „Službenog glasnika RS“ od 25. jula.

Izvor: Srpskacafe

4 KOmentara

  1. Nešto mi naum dođe Alan Ford i jedna epizoda kad prvo naplate prolaz preko privatnog posjeda prvo Englezima a onda i borcima za slobodu odnosno današnjim amerikancima a onda dijele po sistemu „Jedan meni, jedan tebi“ i stavi po zlatnik pred obojicu „Dva meni i dva tebi“ i stavi sebi dva a onom drugom doda još jedan……. Dvjesta godina je prošlo a ništa se na svijetu nije promjenilo

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.