Glogovac i Trebinje: Povratak koji se nije desio

Prošle godine, na petom Festivalu mediteranskog i evropskog filma u Trebinju bio je i Nebojša Glogovac.

Završne večeri prikazan je izvrstan film Rajka Grlića “Ustav Republike Hrvatske” u kojem je Glogovac napravio briljantnu ulogu za koju je dobio čitav niz nagrada među kojima i “Zlatnu arenu”. Tom prilikom kazao je koliko mu je ta uloga značila, ali i koliko mu znači što je u rodnom Trebinju. Mediji su kasnije pisali kako planira da napusti Beograd, vrati se u Trebinje, o čemu je docnije slavni glumac rekao:

„Za medije kažete – srećan sam što sam ovdje u Trebinju i volio bih jednog dana, kada mi svega bude dosta, da se vratim ponovo u Trebinje i tu ostanem. Onda neki od njih prenesu – svega mi je dosta, vraćam se u Trebinje. U tome je začkoljica. Ali, evo, svakako da ću se često vraćati u Trebinje i ostajati što duže“, pojasnio je tada Glogovac, a Trebinje mu sada i nagradom odaje dužnu počast.

Nažalost, Nebojša Glogovac je 9. februara ove godine preminuo i taj povratak se nije nikada desio. On je posthumno nagrađen „Zlatnim platanom“ koji dodeljuje Festival mediteranskog i evropskog filma u tom gradu. Šesto izdanje ove manifestacije “Zlatne platane” dodeliće i Svetlani Bojković i Meti Jovanovskom. Nagrada se dodeljuje za izuzetan doprinos evropskoj i mediteranskoj kinematografiji. Festival u Trebinju počinje 6. avgusta.

Izvor: Blic.rs

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.