Poštar iz Foče umrlima „isplatio“ 32.000 KM, prijeti mu osam godina zatvora

Poštar Željko Drakul iz Foče dobio je otkaz u „Poštama Srpske“ nakon što je pred disciplinskim organima priznao da je od 2013. godine „isplaćivao“ boračke dodatke i invalidnine devetorici preminulih sugrađana falsifikujući njihove potpise.

Na taj način Drakul je za šest godina u svoj džep stavio oko 32.000 KM. Pored otkaza, očekuje ga i krivični postupak, jer ga je PU Foča prijavila Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju zbog sumnje da je počinio krivična dela pronevere i falsifikovanja isprave, pišu Novosti.

“Drakul se sumnjiči da je, obavljajući poslove poštonoše, od februara 2013. do januara ove godine svojeručno potpisivao uputnice kao isplaćene za devet umrlih korisnika invalidnine, boračkog dodatka i novčane naknade namenjene odlikovanom borcu. Time je pribavio imovinsku korist od oko 32.000 KM”, navode u PU Foča.

Portparol „Pošta Srpske“ Milena Kvočka kaže da je čitav slučaj otkriven u januaru ove godine, kada je Drakul, zbog povrede, bio spriječen da obavlja svoje radne zadatke.

“Dok je on bio na bolovanju, poslove u njegovom rejonu je preuzeo drugi poštonoša. Kada je posumnjao da postoje određene nepravilnosti u radu, poštonoša je razgovarao sa upravnikom pošte, koji je te sumnje provjerio u opštini”, rekla je Kvočka.

Tom prilikom ustanovljeno je da je Drakul od februara 2013. do januara 2018. godine lažirao potpise devet osoba koje su preminule.

Ukoliko se pred sudom dokaže krivica, osumnjičenom poštaru prijeti kazna od jedne do osam godina zatvora.

Izvor: Radiosarajevo

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.