Zašto ću i danas na Olimpijski bazen ,,Banje”

Još jedan ljetni vikend je došao. Da li ići na more ili iskoristiti ovo što imamo u Trebinju je vječita dilema. More privlači, ali redovi na granici teže padaju nama koji smo nadomak mora nego ljudima koji rjeđe ovuda prelaze. Da li izgubiti dva sata čekanja u redu za odlazak, plus još toliko u povratku nekako ne privlači.

Zato sam se odlučio i danas povesti djecu na bazen. Zašto na Olimpijski bazen?

Da krenemo od cijene koja je više nego prihvatljiva. Cijene ulaznica su: 1,50 KM za odrasle, za djecu do 10 godina 1,00 KM, a za djecu do 3 godine ulaz je besplatan. Ni kafica im nije skupa, pa i za njih možemo reći da se ubrajaju u kafiće koji imaju kaficu za markicu. Dakle, kafa je kod njih 1,00 KM, a točeno pivo 1,50 KM. Ove godine je uvedena novina da ako želite da popijete piće u kafiću ne morate se provlačiti kroz kadice za vodu niti plaćati ulaz na bazen. Postoji poseban prolaz do kafića.

 

U dijelu gdje se najčešće kupaju djeca ima hladovina i besplatne ležaljke, a ako neko želi i malo ekskluzive može iznajmiti moderne drvene ležaljke za 2,00 KM.

Toaleti su, hvala Bogu, napokon normalni. Uredni i čisti, renovirani i moderni. Radnici su nam kazali da je ove godine premazana antibakteriska podloga na cijelom bazenu.

Voda je čista, a ne osjeti se hlor. Kažu da se voda redovno ispituje u Zavodu za zaštitu zdravlja.

Ove godine spasioci su bliže kupačima, nalaze se tik uz bazen, a rekli su nam da imaju licencu za obavljanje tog odgovornog posla.
Od 2013.  godine postoji i lift za invalide za lakši ulazak u vodu.


Nedavno je počelo sa radom i noćno kupanje. Cijena je 3,00 KM a može se ući od 20 do 22 časa. Postavljeni su moderni led reflektori na centralnom dijelu bazena zbog bezbijednosti kupača na noćnom kupanju. U večernjem terminu radi kafić do završetka noćnog plivanja.

Uveden je i akvaajrobik u večernjem terminu, a ima i obuka odraslih u 4 vrste plivačkih stilova u rekreativnom plivanju.

Nadamo se da smo naveli dovoljno razloga da i vi posjetite Olimpijski bazen „Banje“.

Leutar.net

P. S. nije sponzorisani članak

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.