Ovo je najbolji varilac na svijetu, a kada skine masku svi zanijeme od ljepote

Da se talenat nekada krije tako da ga ni sami ne primjećujemo pokazuje slučaj mlade Jelene Aćimović, koja je pukim slučajem otkrila da je nevjerovatno talentovana za zavarivanje.

Jelena Aćimović (20) iz Velikih Crljena praktično je obišla svijet takmičeći se u zavarivanju. Tako je 2016. godine u Pekingu ona sa svojom ekipom osvojila treće mjesto, što je bio više nego veliki uspjeh, budući da su takmičari imali od 18 do 33 godine i veliko radno iskustvo, dok je Jelenina ekipa tek krenula da se školuje u ovoj struci.

Takođe, ne treba ni spomenuti da je u ženskoj konkurenciji bila gotovo jedina, te se slobodno može smatrati i najboljom zavarivačicom na svijetu.

Nije to jedini uspjeh koji je postigla bez dana radnog iskustva, samo školovanjem i talentom.

– Bila sam i na državnom prvenstvu koje je održano u Kolubari Metal, potom dva puta u Slovačkoj na Evropskom prvenstvu, i kao što smo rekli jednom u Pekingu na Svjetskom prvenstvu – kaže Jelena.

A talenat je otkrila sasvim slučajno, jer nije ni imala želju da se bavi zavarivanjem.

– Sve je ispalo sasvim slučajno. Upisala sam smijer „mašinski tehničar za reparaturu“ samo zato što sam htjela da konkurišem u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici, za šta mi je trebalo da završim bilo koju četvorogodišnju školu. Međutim, ispostavilo se da sam baš uspješna u ovome. Sve je počelo tako što smo na praktičnoj nastavi probali da napravimo var, takozvanu „gusjenicu“. Nisam uopšte mislila da to mogu, ali kada sam uradila, ispalo je više nego dobro. Potom sam po nagovoru profesora probala opet, kako bismo se uvjerili da nije čista sreća, i opet je bilo sjajno! – kaže nam Jelena.

Tako, kaže, iako nikada nije imala namjeru da zapravo postane zavarivač, riješila je da ostane u toj profesiji.

– Poslije tih takmičenja imala sam zaista dosta ponuda iz inostranstva, ali sam vezana za Srbiju i vjerovala sam da mogu da dobijem posao i ovdje – kaže nam Jelena, a želja joj se ispunila kada je nakon pisanja medija o tome da jedna šampionka ne može da nađe posao u struci stigao poziv iz kabineta prvog čovjeka EPS-a.

Otišla je na razgovor, obavila zdravstvene preglede i uslijedila je ponuda koju je objeručke prihvatila.

– Jedva čekam 15. avgust, svoj prvi radni dan. Nemam nikakav strah, naprotiv, presrećna sam i trudiću se da iz dana u dan napredujem i budem sve bolja u svom poslu – poručuje Jelena.

Izvor

 

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.