Novi praznik u RS – Dan šala i pošalica

Svi se sjećate da je prije više od pola gopdine, kao bomba odjeknula informacija po kojoj se izvjesni bivši profesor iz Trebinja bavio falsifikovanjem svega i svačega. To i ne bi bilo nešto puno interesantno da se, navodno, među njegovim klijentima nisu našli neki ljudi iz samog vrha vlasti Republike Srpske.

Pričalo se o vrećama sa fiktivnim računima, diplomama, pečatima, štampaćima, kompjuterima, USB stikovima, ministrima… I nakon toga muk!

S vremena na vrijeme, neki portali malo „začačkaju“ stvar, ali zvaničnih informacija nema. Niti institucije daju informacije o toku istrage, niti ovi iz opozicije pitaju dokle se došlo, pa ni ovi na vlasti nemaju zašto da se brane i pravdaju.

Tragom proteklih dešavanja, mi smo odlučili da malo istražimo ovu priču. Aktivirali smo insajdere na više strana i oni su nam donijeli nevjerovatne informacije!

Naime, sve je to bila vješto konstruisana priča kako bi se narod još malo zabavio i imao o čemu da priča! Jedan poslanik u Skupštini RS-a (razumljivo, ne znamo njegov identitet niti bi ga izdali) za naš portal je rekao:

„Ljudi, sve je to bila samo igra. Kakvi falsifikati i drugi bakrači. Mi smo se dogovorili da 15. februar, dan kada su, navodno, policajci pronašli vreće sa kompromitujućim materijalom, proglasimo za praznik – Dan šala i pošalica. Svake naredne godine ćemo ga obilježavati. Odmah nakon Sv.Trifuna ili kako to sad moderno zovu – Dana zaljubljenih. Neka se narod zabavlja! Eto, neko će na Dan zaljubljenih reči ženi ili curi da je voli, a već naredni dan će joj reći da se samo šalio. I obratno, cure i žene će zafrkavati momke i muževe. Zar to nije super! A ovo, da je taj profa penzioner prijetio nekom direktoru iz Gacka, ma kakvi! To je bila samo predigra, uvod, morali smo početi od nečega. I što je još dobro u ovoj priči, sve smo to mi iz vlasti i naši drugovi iz opozicije vješto smislili. Zar nismo genijalci?“

Na kraju je dodao da će uskoro biti izdato zvanično saopštenje po pitanju ovog slučaja i da će sve opet biti lijepo kao i prije. Budući da je dio plana bio da se profi oduzmue oprema, kompjuteri, laptopi, štampači, sve će to oni njemu novo kupiti.

„Oprema vremenom zastarijeva, a realno, prošlo je već više od pola godine. Zamislite na šta sad liče kertridži onih ink-džet stampača? Sve je to zapeklo“, dodao je na kraju naš sagovornik.

Zamolio nas je da ovo što prije objavimo na našem portalu, a kao nagradu za exluzivnu informaciju koju nam je dao, tražio je da mu platimo kafu i burek (+jogurt).

Leutar:Net


(Ovo je tekst satiričnog sadržaja. Napisan je bez namjere da nekoga uvrijedi ili omalovaži. Njegova svrha je ukazivanje na negativne trendove u društvu i iskren i neobavezujući pokušaj uticaja na njihovo ispravljanje)

 

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.