Bivši čitač vodomjera imenovan za pomoćnika ministra poljoprivrede

Vlada Srbije imenovala je dugogodišnjeg čitača vodomjera iz Obrenovca, Aleksandra Bogićevića za novog pomoćnika ministra poljoprivrede za oblast ruralnog razvoja, piše list „Danas“.

Bogićević je imenovan na sjednici Vlade Srbije održanoj 17. jula.

On je od 1995. do 2007. godine radio u JKP „Obrenovac“ kao čitač vodomjera, zatim kao inkasant, blagajnik i organizator parkiranja. Od 2007. do 2012. godine u JKP „Vodovod i kanalizacija“ radio je na poslovima blagajnika, referenta za vodočitanje i šefa kontrole potrošnje vode i reklamacija.

Bogićević je zvanje strukovni ekonomista stekao je na Visokoj školi za ekonomiju i upravu u Beogradu. Diplomirao je na Fakultetu za poslovno industrijski menadžment Univerziteta Union u Beogradu i stekao zvanje diplomirani menadžer.

Od 2012. do 2014. godine član je Gradske skupštine Obrenovca, zadužen za komunalne djelatnosti, a od 2014. godine izabran je za člana Vijeća opštine Obrenovac, zadužen za poslove iz oblasti poljoprivrede. Reizabran je na istu funkciju 2016. godine.

Ministarstvo poljoprivrede je na pitanje šta ga je kvalifikovalo za tu funkciju, navelo da je izabran „na osnovu dugogodišnjeg rada na poslovima za poljoprivredu kao član Vijeća gradske opštine Obrenovac, kao i na osnovu prethodno ostvarenih rezultata vezanih za sanacije poslije poplava u Obrenovcu 2014. godine“. Dodaje se da je ruralni razvoj jedan od najvažnijih sektora ne samo u Ministarstvu poljoprivrede već i u procesu priključivanja Srbije EU.

Izvor: BETA

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.