Vučić: Nećete maštati o Nemačkoj, za 3 meseca značajno veće plate

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je značajno povećanje plata za tri, tri ipo meseca, za medicinske radnike.
On je podvukao da se rezultati sprovedenih reformi odlično vide u Vrnjačkoj Banji koja se menja i napreduje.

Vučić je na postavljanju kamena temeljca hotela Merkur palas, novog objekta specijalne bolnice Merkur, rekao da je i ovde video mnogo lekara, medicinskih sestara koji rade svoj težak psoao, da je posebno fascinirinan poslom koji obavljaju medicinske sestre i poručio im da mogu da uskoro, za tri, tri ipo meseca da očekuju značajno povećanje plata.

Kako je rekao sve će se učiniti da ostanu ovde, da ostanu u svojoj zemlji, da rade i da se nepravda neisplaćivanja dovoljnih plata za one koji obavljaju najteže poslove u budućnosti ispravi.

Predsednik Srbije je rekao da su se neki smejali na početku reformi, ali da se uspeh i rezultrati tih reformi vide i ovde u Vrnjačkoj Banji.

Naveo je da ubuduće, nastavkom rada, reformi, medicinski radnici neće maštati da odlaze u razvijenije zemlje poput Nemačke, već da će i Banja izgledati kao što izgledaju banje u toj zemlji a i plate neće biti pet, šest puta niže nego tamo već će se ta razlika smanjivati.

Osvrnuo se i na Nacionalni bazen koji se nalazi u tom mestu, dodao da nadležni sada „traže“ još milion evra da se on pokrije i da bi time ne samo anši plivači, vaterpolitsti…već u i iz mnogih zemalja u svetu ovde dolazili i trenirali.

On je ocenio i da promene koje se vide u Vrnjačkoj Banji najmanje primećjuju meštani, ali zato najviše oni koji u nju dolaze, navodeći da se i sam iznenadi koliko se banja menja, napreduje…,koliko je fasada novih, tu je i fontana, amfiteatar, promenada…

Kako je rekao ministar Rasim Ljajić voli da kaže da je Vrnjačka Banja „usisivač“ za pare, ali i da se sve što se uloži dobro i iskoristi.

Izvor: Tanjug

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.