Danas je ovo sada, ovaj dan ovaj tren. I više nikada

‘’Danas je ovo sada, ovaj dan ovaj tren. I više nikada’’. Reče otac jednom prilikom dok je posmatrao kišu kroz prozor. Svaki tren danas koji prođe više se nikada vratiti neće. Iskoristi svoj život najbolje što je moguće. Ne najbolje što znaš. jer si mlad i ne znaš ništa. Već trči i tragaj istreniraj svoju sreću i svoju sudbinu. Što danas posiješ sutra ćeš žnjeti.
Srećan ti put… i u ovom danu i u sutrašnjem. Srećan ti put u život. Ne obaziri se puno… onako tek da sagledaš šta treba dodati u tu tvoju jednačinu svakodnevnog života, ali nikada nikada da vidiš da li se to drugima dopada. Jedan je izvor sa koga polaziš, a na stotine ćeš ih sresti… i ličiće na taj tvoj izvor samo voda nije slatka već prožeta gorčinom tuđeg bivstvovanja. Pazi da ne zagaziš duboko… uvijek ti trebaju stope da se na njih osloniš. Uzmi i poneki kamenčić onako uzgred da se sjetiš ako zalutaš dokle možeš da dobaciš da znaš koliko si daleko otišao i kojim putem da se vratiš. Povrtak je uvijek važan… jedino se na izvoru napajaš i uzimaš snagu života tu se duh uvijek obnavlja, tu se nebo samo za tebe otvara.

Vrijeme svirepo krade dane. Ono je jedna vječna konstanta koju čini i prostor gdje mi privremeno boravimo. Dani su mjera vremena koje je proteklo… Pozajmili smo Ljubav i duh. A duša je satkana od svega pomalo. Bog nam ulije duha svoga, a mi živeći u vremenu dajemo boju ovom svijetu i svojoj duši. I zaista ništa ne nestaje. Sve što je ikada postalo zauvijek živi. U nekom drugom vidu ili obliku. Ovo smo mi sada i ovdje. Jedinstveni i neponovljivi. Kao i ovaj tren u kome živimo.

Svi zvukovi i prizvuci prošlosti nisu ništa pred tvojom željom i za životom i strasti da osjetiš svoj dah u biću života, stvaranje se nigdje jako ne osjeća kao u venama. Budi jak… da prepoznaš stranputice i zaobiđeš duga čekanja, kretanje je stvar Božanskog duha, ne zastaj ni zbog čega, nek pred tobom bude misao jedna: Vrijeme je jedna pozajmljena veličina naum Bogova, možda bez vremena ne bi bilo ni nas; duboko duboko u svojim venama… zavoli vrijeme i svaki dan protkaj svim osmjehom, daruj mu jednu sitnicu iz svog srca čisto da zna da shvataš, zrnce dobrote nije na odmet, to vrijeme voli i zna da imaš srca da se u njega smjesti cijela vasiona, a vrijeme pamti i vraća ti u darovima ljubavi, otvaranjem beskrajnih šansi i beskrajne ljubavi.

Srećan ti put u život… Čekam te sine…

Piše: Vera Basor / Leutar.net

Foto: Pixabay

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.