Potrošena junska penzija

Group of old people walking outdoor

Juče je počela isplata junskih penzija za penzionere u Trebinju, a danas je potrošena, potvrđeno je za naš portal u trebinjskoj radnoj jedinici Pošta Srpske.

Desi se tako da poneki penzioner ne potroši penziju isti dan kada mu je legla na račun. To su oni penzioneri koji nisu ni podigli svoju penziju.

Potrošnja junskih penzija za korisnike iz ostalih mjesta istočne Hercegovine najavljena je za sutra, jer njima tek danas liježe na račun.

„Penzioneri odmah ostave svoje pare u našim bankama čim ih prime, ne zadržavaju ih puno kod sebe. Čim prime penziju, dok su još u redu, daju nam račune za struju, vodu, telefon, televiziju i ostale komunalne usluge.“ – ističu u bankama. „Nama to super dođe, jer imamo određeni iznos novca u našem trezoru, pa tako onda super prebrodimo. Ovi što su podigli penzije do 8 časova, već su nam sve vratili do 9, pa možemo onda da isplatimo sa istim tim novcem penzije onim penzionerima koji malo kasnije ustaju.“

I apotekari trljaju ruke: „Ovo je najsrećniji dan u mjesecu. Čim vidimo red ispred banke, znamo da je legla penzija i da će biti posla i kod nas. Veseljaci direktno idu ka nama, obiđu i pijacu.“

„Dobra je penzija. Od 10. juna do 11. možemo odlično da živimo. Sve stignem da poplaćam. Ovo povećanje od 7 maraka nam je odlično došlo, kupio sam lubenicu, a nisam joj se nadao. Kako će se baba obradovati kad je vidi. Samo nek ne puca. Dobro je.“ – reče nam u prolazu Milutin, žureći da obraduje babu.

Do kraja dana, ono šta ostane poslije svih plaćanja, korisnici penzija podijele svojim unučićima za sladoled, bazen i ostale luksuzne potrepštine.

Leutar:Net


(Ovo je tekst satirično-šaljivog karaktera. Napisan je bez namjere da nekoga uvrijedi ili omalovaži.)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.