Fejsbuk u Tadžikistanu uvodi eksperimentalno opciju „skriveni lajk“ (VIDEO)

Od izvjesnog broja naših pratilaca iz Čkalova (država Tadžikistan) dobili smo informacije da se u pojedinim javnim preduzećima vrše analize neke ankete. Popisuju se radnici sa namjerom da se sazna ko je za koga glasao. Zašto to rade, nisu nam rekli. Mi smo obavijestili Facebook i oni su ekspresno reagovali. Evo o čemu se radi…

Poslije velikog broja zahtjeva članova društvene mreže Fejsbsuk iz Tadžikistana, Fejsbuk se odlučio za eksperimentalno uvođenje opcije „skriveni lajk“. Ta opcija omogućava korisnicima da lajkuju statuse, pjesme i video klipove, bez straha da će neko vidjeti šta vam se sviđa. Te lajkove će vidjeti samo osobe koje napišu status ili objave neki multimedijalni sadržaj.

U Fejsbuku kažu da se u zadnje vrijeme broj lajkova u Tadžikistanu smanjio za čak 70%, i da su nakon istraživanja utvrdili da je do pada lajkova došlo zbog određenog straha među građanima da svojim lajkom nekoga ne uvrijede.

Dešavalo se često da određene osobe pritisnu lajk, pa ga ponište poslije određenog perioda u nadi da će vlasnik statusa ipak uspjeti da vidi u tom kratkom periodu. Međutim, to je ljude dovodilo u opasnost da taj isti lajk vide i oni koji to ne trebaju da vide.

Zato je Fejsbsuk odlučio da uvede ovu opciju direktnog skrivenog lajka koji vide samo lajkač i lajkovani, bez mogućnosti da to primijeti treće lice.

Ako se ova opcija pokaže kao uspješno rješenje u Fejsbuku najavljuju da će omogućiti i „skriveni komentar“, kojim bi se još više postigla povezanost između ljudi koji lajkuju.

Leutar:Net


(Ovo je tekst satiričnog sadržaja. Napisan je bez namjere da nekoga uvrijedi ili omalovaži. Njegova svrha je ukazivanje na negativne trendove u društvu i iskren i neobavezujući pokušaj uticaja na njihovo ispravljanje)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.