Prije 5 godina čitav svijet je brujao o Hercegovcu koji je zadavio medvjeda

Blažo Grković, strah i trepet hercegovačkih medvjeda, prije pet godina doživio je globalnu popularnost.

Hrabri Hercegovac Blažo Grković iz sela Vrba kod Gacka u Republici Srpskoj postao je planetarno poznat pošto su svjetski mediji prenijeli vijest da je ubio medvjeda! O Blažu su priloge objavili britanski, ruski, njemački, austrijski, francuski i švajcarski mediji!

Britanski BBC objavio je prilog o hrabrom čobaninu iz Gacka koji se goloruk uhvatio u koštac sa zvjeri. Njemački mediji, uključujući ugledni nedeljnik Špigl i dnevnik Velt objavili su priču o Blaži prenoseći medije iz Republike Srpske. Svi ruski mediji, uključujući agenciju RIA „Novosti“ i Itar-tass, list Komsomolskaja pravda, kao i mnoge televizije, takođe su prenijeli vijest o hrabrom Gačaninu koji je savladao medvjeda.

Austrijski radio ORF, kao i švajcarski medijski portali, prenijeli su priču o Blaži i njegovoj borbi sa medvjedicom koja ga je iznenada napala dok je čuvao ovce u podnožju planine Volujak. „Medvjed se pojavio na ivici šume i krenuo u napad. Odmah sam ga udario sjekirom iza vrata, ušiju, i on je pao. On je mene ujedao, ja sam njega udarao. Ruka mi je bila u njegovim ustima dva-tri puta. Kažu da sam mu skoro otkinuo glavu“, ispričao je Grković, dodajući da je sjekiricu slučajno nosio sa sobom.

Leutar.net

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.