Održan i drugi skup „Pravda za Davida“ u Trebinju

Građani Trebinja, okupljeni oko grupe „Pravda za Davida“, i večeras su podignutih pesnica zatražili pravdu za Davida, Nemanju, Nikolu i Dženana.

Ovo je drugo okupljanje građana Trebinja koji su poslali poruku podrške porodici nastradalog dvadesetjednogodišnjeg Banjalučanina Davida Dragičevića.

Organizatori skupa, neformalna grupa građana koja se ujedinila na fejsbuk grupi „Pravda za Davida“, poručili su da je ovo ujedno i posljednje organizovano okupljanje.

Okupili su se, kažu, uprkos različitim pritiscima, da pruže podršku porodici Dragičević u borbi za pravdu i istinu u vezi sa razjašnjenjem svih okolnosti pod kojima je stradao David.

Jedna od članica neformalne grupe „Pravda za Davida – Trebinje“ Olgica Bokun kazala je da je došla na ovaj skup, jer ne želi da se nešto slično desi njoj i njenoj djeci.

„Tu sam zato što smo se prije 16 godina ogriješili o Nemanju Čihorića i pustili da stoji 16 godina u ladici“, kazala je ona.

Član grupe Igor Svrdlin naglasio je da boraca za pravdu uvijek ima i da borba ne smije stati.

„Mi smo ovu priču krenuli iz srca i čistog obraza. Broj ljudi koji su se ovdje skupili uopšte nije bitan, mi smo to i ranije isticali. Mi smo i dalje u toj priči, uprkos pritiscima na koje nailazimo, ne samo mi, nego i svi vi koji ste došli ovdje. Mi smo ovdje da izrazimo nezadovoljstvo nerazjašnjenim smrtima koje čak nisu ni okvalifikovane pravno“, poručio je Svrdlin.

Na platou ispred Kulturnog centra u Trebinju okupljeni građani su pjevali Davidovu pjesmu „Klinac iz geta“, a organizatori su pustili i stihove Disove pjesme „Naši dani“.

Krivične prijave i peticiju za podršku porodici Dragičević i Davidovom ocu Davoru građani Trebinja mogu potpisati još večeras i ujutru, jer sutra pošiljke idu za Banjaluku.

Među okupljenim građanima večeras su bili otac Trebinjca Nemanje Čihorića, čije je tijelo prije 16 godina, pod sumnjivim okolnostima, pronađeno u rijeci Trebišnjici, te otac Nikole Narančića, mladića koji se, prema zvaničnoj verziji, objesio u zatvorskoj ćeliji u Trebinju.

Izvor: Direkt

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.