Dragan Jovanović: „Izgubio sam nadu, pa sam rekao da bih u Beograd došao samo kao turista“

Glumac Dragan Jovanović je u intervjuu za dnevni list „Danas“ rekao da će na predstojećim beogradskim izborima „svakako“ glasati, kao i da Beograd doživljava kao „turističku destinaciju“ od kada je on počeo da se posmatra kroz prizmu tog termina.

On je rekao da sada živi u Zemunu, jer igra dosta predstava, ali je poslednjih godina više na planini, nego u gradu.

„Svi misle samo na sebe i svi misle samo na interes. I Beograd je to postao – veliki interes, mesto gde treba da se prave novci, gde ljudi treba da stavljaju maske i glume građane Beograđne. Svi nešto glume… Nažalost, eto ja sam izgubio nadu i tako sam nešto i mogao da izjavim, da posle toliko godina kažem da bih ja u Beograd voleo da dođem samo kao turista, u grad u kojem sam rođen. Ali, dobro, i to je prihvatljivo… Samo je bitno da ne izgubio smisao za humor. Važno je provesti mnogo vremena u prirodi. Ja tek sada shvatam koliko sam bio uskraćen za tu prirodu“, rekao je Dragan Jovanović za „Danas“.

On smatra i da je, kada je reč o izborima, jedan od najvećih problema u tome što o sudbini čitavog naroda odlučuje pola naroda.

„Svi treba da nađu u sebi neku ideju o tome šta bi bilo dobro da oni urade, za koga da glasaju, da bi napravili situaciju u kojoj će moći da se razmišlja, da se razumom vodi ova zemlja i da razum nadjača“, rekao je Jovanović.

On dodaje i da retko daje intervjue, budući da se razočarao, ne samo u medije, nego u „sve zajedno“.

„To je bila 1996/97. godina – vreme šetnji. Tada sam bio veoma aktivan i jedanput, dok se formirao kordon policije, našao sam se u međuzoni gde su počeli da me udaraju pendrecima. Uspeo je da me spasi jedan stariji policajac kojem se i dan-danas zahvaljujem na tome što imam sva rebra. U tu tampon zonu je utrčala i moja žena, prišla mi, zagrlila me, zahvalila se gospodinu u uniformi, uzela me za ruku i odvela kući kod naše ćere“, rekao je Jovanović..

Izvor:Danas

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.