U Trebinju održan veliki skup podrške grupi „Pravda za Davida“ (Foto)

TREBINJE – Više stotina građana Trebinja večeras se okupilo na skupu podrške roditeljima Davida Dragičevića i grupe „Pravda za Davida“ u njihovoj borbi da saznaju pravu istinu za koji smatraju da se krije od javnosti. Mada sa zakašnjenjem u odnosu na ostale dijelove Republike Srpske, veliki broj naših sugrađana se odazvao pozivu i svojim prisustvom učinio ovaj skup veličanstvenim.

Skup je održan na ulazu u gradski park, kod spomenika Jovana Dučiča, a učesnici su istakli da se radi o okupljanju građana kojima nije stalo do promocije nikakvih političkih ideala, već da su željni osnovnih ljudskih prava, kao što su pravo na istinu, jednakost pred zakonom i bezbjednost u gradu i državi u kojoj žive.

Prisutnim su se obratilli Igor Svrdlan, Danilo Čihorić (otac Nemanje Čihorića koji je stradao prije 16 godina pod sumnjivim okolnostima), Mihajlo Narančić (otac mladića Nikole Narančića koji se prema službenoj verziji objesio u zatvorskoj ćeliji u Trebinju), novinarka iz Trebinja Gordana Đurković, naš sugrađanin Dragan Simović i Dražen Krčum.

Svi oni su jasno stavili do znanja da ih ne interesuje politikanstvo i ogradili se od takvih podmetanja, rekavši da ih jedino interesuje istina o slučaju koji ih je sve danas ovdje okupio i budućnost svoje i sve druge djece na ovim prostorima.

Među prisutnim su se mogli vidjeti predstavnici lokalnih portala i ostalih medija i po našoj objektivnoj procjeni bilo je prisutno oko 500 naših sugrađana.

Skup je protekao mirno, a obezbjeđivali su ga pripadnici policijske stanice Trebinje.

Leutar:Net

 

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.