Saopštenje Udruženja JVuO Trebinje povodom poziva za učešće u manifestaciji „Besmrtni puk“

Udruženje boraca Jugoslovenske vojske u otadžbini i nevinih žrtava II svjetskog rata, njihovih potomaka i poštovalaca bilo je ovih dana pozvano da učestvuje u tzv. manifestaciji „besmrtni puk“. Poznato nam je šta ta manifestacija predstavlja i kako se obilježava u današnjoj Rusiji. Zbog različitih tragičnih istorijskih iskustava takva manifestacija se ne bi mogla održavati na našem prostoru, a da ne povrijedi žrtve srpskog naroda i njihove potomke. Želimo istaći, da nećemo učestvovati u ovoj, kao ni u drugim manifestacijama koje pojedinci organizuju inicirani isključivo svojim ličnim interesima i ubjeđenjima, jer to može budućim srpskim generacija ostaviti konfuznu sliku o jednom vremenu. Smatramo da je svakako pogrešno praviti“kombinacije“ različitih tradicija i ideologija, jer su one u prošlosti bile u velikim suprotnostima, što je za rezultat imalo velike žrtve srpskog naroda.

Nepristrasna i objektivna istina o II svjetskom ratu još nije iznesena i predočena narodu, budući da postoje ozbiljna zataškavanja i skrivanja istorijskih činjenica od 1945. godine do danas.

Poslednji Odbrambeno – otadžbinski rat dao je dobar odgovor šta su naše prave vrijednosti, a to su: srpska nacija i pravoslavna vjera.

Potpuno besmislenom se pokazala propala komunističa retorika, ideologija komunističkog terora i zločina, koji je srpskom narodu nanio nesagledive žrtve, i materijalne i duhovne.

Danas, poslije toliko proteklog vremena od tih tragičnih događaja, trebalo bi objektivno sagledati sve činjenice i nepristrasno iznijeti istorijsku istinu na vidjelo, a u interesu budućih srpskih generacija.

Našem udruženju je prioritet poštovanje žrtava srpskog naroda, i iznošenje istine o njihovom stradanju. Poštujemo i sve druge žrtve, ali ne poštujemo komunističke zablude, koje je cijeli svijet osudio, pa i ruska državna Duma. (Rezolucije Savjeta Evrope 1096 iz 1996. godine i rezolucija Savjeta Evrope 1481 iz 2006. godine).

Udruženje JVUO obavještava javnost da će 9. maja održati pomen na jutarnjoj liturgiji u Sabornom hramu za sve časne ljude koji su se borili protiv okupatora i za spas i opstanak srpskog naroda.

Udruženje JVuO

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena