Novi preokret u slučaju Davida Dragičevića: Smijenjeni komandir policijske stanice Lauš i njegov zamjenik

Nekoliko sati nakon što je to od Ćuluma zatražio ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač

 Direktor policije Republike Srpske Darko Ćulum smijenio je komandira policijske stanice Banjaluka – Lauš i njegovog zamjenika. Istovremeno, načelnik Policijske uprave Banjaluka donio je Rješenje o suspenziji inspektora iste Policijske stanice, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova. Ove mjere preduzete su nekoliko sati nakon što je to od Ćuluma zatražio ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač.

“Direktor policije Republike Srpske u skladu sa svojim ovlaštenjima donio je Rješenje o rasporedu komandira i zamjenika komandira za poslove kriminaliteta Policijske stanice Banjaluka – Lauš na druge poslove i zadatke. Načelnik Policijske uprave Banjaluka donio je Rješenje o suspenziji inspektora Policijske stanice Banjaluka – Lauš”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su navedene mjere preduzete prema “policijskim službenicima Policijske stanice Banjaluka – Lauš koji nisu blagovremeno preduzeli potrebne mjere i radnje u vezi sa prijavom od 18.03.2018. godine da je nepoznato lice izvršilo krivično djelo ‘Krađa’ u ulici Velibora Janjetovića broj 11”.U prethodnom saopštenju MUP-a naglašeno je da je u kasnijoj istrazi ovo krivično djelo dovedeno u vezu sa tragično nastradalim Davidom Dragičevićem, “ali da se u vrijeme prijave ova dva slučaja nisu mogla dovesti u vezu”.Protiv sva tri policijska službenika biće pokrenut unutrašnji postupak s ciljem utvrđivanja postojanja odgovornosti.

Buka

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.