Najveći i najljepši u Republici Srpskoj

„Da vidimo kakve nas temperature očekuju narednih dana u NAJVEĆEM gradu Republike Srpske…“ ili „Šta se to sve događalo proteklog vikenda u GLAVNOM gradu Srpske“.

Ne moram ni da vam kažem, već znate da ove rečenice izgovara voditelj/ka RTRS-a u Jutarnjem programu dok sjedi u studiju usred tog „najvećeg“ i „glavnog“ grada. To konstantno uzdizanje Banjaluke u visine pomalo smara. Nije mi jasno zašto to rade, sve pokušavam da zamislim nekog voditelja RTS-a npr. kako stalno ponavlja kako je Beograd „naajveći ili glavni grad Republike Srbije“. Ozbiljno? Jeste?

Kontam da je to nekakva potreba da se izdigneš iznad ovih „sela“ poput Foče, Prijedora, te „nedođije“ od Trebinja, Višegrada… Ili je možda kakva protivteža mrskom Sarajevu? Možda je neka popularna voditeljka ili voditelj počeo tako, ostali rekli „vidi što dobro zvuči!“ i od tada kopiraju?

Šta god da je, otužno je. Banjaluka je jedno zaista lijepo mjesto, ali je besmisleno od nje praviti nekakav velegrad. Da budemo realni – na prostorima bivše Juge velegrad je jedino Beograd, svidjelo se to nekome ili ne. I u drugačije možeš ubijediti samo one što nisu otišli malo dalje.

Zato, molim vas, smanjite malo doživljaj.

MaŠtaĆeOna / Leutar.net

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.