Lela Vuković svoje emocije prenosi na platno

Lela Vuković iz Trebinja, amaterska je slikarka, koja je za dvije godine, koliko se aktivno bavi slikartsvom savladala skoro sve tehnike, pa se u njenoj kolekciji mogu naći portreti, crteži, ulja na platnu, pasteli i akrili.

Zdravstveni je radnik, ali slobodno vrijeme koristi isključivo za slikanje.

Sve svoje emocije, Lela Vuković prenosi na platno. Raspoloženje je ključni faktor, da li će u atelje uopšte ući i nešto naslikati tog dana.Iz svake njene slike izviru ljubav i optimizam.

– Svaka slika ima svoju priču, svuda je ljubav, jer i mene ona pokreće, ja svaku sliku slikam s ljubavlju, emocije su na slici, pa čak i kod portreta…jedna pogrešna linija je dovoljna da uništite rad – priča Lela.

Vukovićeva radi kao medicinska sestra u Hitnoj službi i nije baš uobičajeno da neko špriceve, zavoje i flastere, kod kuće zamijeni četkicama, bojama i kistovima. Poslije napornog i strestnog dana, slikarstvo je za nju , kaže Lela, neka vrsta anti-stres terapije.

– S obzirom da je moj posao jako stresan, kada dođem kući, samo kratko odmorim i odmah sam spremna za slikanje, kada uđem u atelje, spremna sam za pokret…a mene pokreće slikarstvo, jer znate, i medicina i slikarstvo su humani – kaže Vukovićeva.

Lela bi najviše voljela kaže, da penzionerske dane posveti slikarstvu i da ostavi neki trag iza sebe. Upis na Akademiju likovnih umjetnosti priznaje, ostao je njena tiha patnja, mada je svoju profesiju sasvim dobro uklopila sa hobijem. Želi da mašta, stvara i uživa u svom radu , a mi joj želimo da baš tako i bude!

Izvor

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.