Leostars brusi talente u gradu na Trebišnjici

Fudbal je na jugu Hercegovine pronašao novo „utočište“. Videli smo to i proteklog vikenda nakon održanog završnog turnira DFA Male lige.

Talentovani trebinjski dečaci imaju gde da treniraju i na pravi način pokazuju svoje umeće sa bubamarom. Škola fubdala Leostars kratko nakon osnivanja pokazala je sjajan potencijal. Sa završnog turnira DFA Mini lige Trebinjci se vraćaju sa dve medalje. Dečaci rođeni 2008. bili su drugi, a bronzanom medaljom okitili su se njihovi drugari rođeni dve godine kasnije.

DFA liga organizovala je završni turnir u Sarajevu drugu godinu zaredom. Na završnom turniru za medalje se borilo 30 ekipa iz šest regija Bosne i Hercegovine.

Među dečacima rođenim 2006. godine najbolji su bili igrači Sarajeva, drugo mesto pripalo je Mladosti Farmaprom, a treće Travniku. U kategoriji igrača 2007. godište najbolji je bio Zrinjski, drugi je bio Tempo Sport iz Zenice, a treća Crvena zvezda – SF Acko Doboj.

Možda je i najuzbudljivija bila borba za pobednika među igračima koji sada sa ponosom kažu da imaju deset godina. Dar iz Sarajeva je nakonboljeg izvođenja penala bio bolji od Leostarsa, a treći su bili igrači Romarija iz Viteza.

Boje trebinjske ekipe u ovom godištu branili su Aleksa Mateničarski, Igor Spaić, Danijel Kraljević, Pavle Ljubenko, Arsenije Milićević, Dušan Drapić, Bogdan Zupanc, Miloš Anđelić, Aleksa Denda i Saša Kovač. Treneri ovog tima su Igor Joksimović, Branko Šešlija, Dragan Joksimović i Milimir Pojužina.

Kod gosišta 2009. pobedili su igrači Travnika ispred OFK Spartaka 2013 iz Banja Luke i Famosa iz Vojkovića.

Najmlađi su bili dečaci rođeni 2010, a među njima su najbolji bili mališani Škole fudbala Valter. Drugi je bio OFK Spartak a treći dečaci sa Trebišnjice iz Leostarsa.

Izvor: Leostars Trebinje

Bronzanu medalju sa ponosom su u nedelju u sarajevu oko vrata okačili Ivan Kovačina, Miloš Elez, Danilo Nožica, Uroš Galanos, Jovan Nožica, Radomir Ninković, Nemanja Barzut, Andrej Bošković, Boris Sekulović i Aleksa Bulut.

Čućemo verovatno još za ove dečake čije vreme na travnatim terenima tek dolazi.

Izvor: Sportklub / Maja Todić

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.