VUČIĆ OBEĆAO: Srbija finansira rekonstrukciju Starog grada, duhovni centar u Mrkonjićima, dionicu puta do Foče…

TREBINJE │ Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obećao je da će Srbija finasirati projekat rekonstrukcije trebinjskog Starog grada – u visini od 2 miliona evra.

Pozdravljen aplauzima više hiljada Trebinjaca i Hercegovaca koji su došli na trebinjski Trg slobode da pozdrave predsjednike Srbije i Srpske, koji danas borave u Trebinju – Vučić je rekao da je danas dogovorno da Srbija finasira i izgradnju vodovoda na Baljcima kod Bileće – u visini od 300.000 evra.

„Za stari grad u Trebinju vaš gradonačelnik je /od Srbije/ obezbijedio 2 miliona evra – 800.000 hiljada vam ide odmah ove godine, a ostatak naredne godine kad projekti budu završeni“, poručio je Vučić.

Predsjednik Srbije je podsjetio da je Srbija ranije izdvojila 500.000 evra za gradnju vrtića, da je već uplaćeno 400.000 evra za projekat pravoslavnog duhovnog centra u Mrkonjićima, te potvrdio će Srbija graditi i dionicu magistrale kroz Hercegovinu od Tjentišta do Foče.

„Izdvojićemo najprije sa pet miliona maraka, a poslije ćemo da nastavimo kako bi vam put do Višegrada i Srbije bio i lakši i kraći“, poručio je Vučić.

Finansijka pomoć projektima u Srpskoj, kazao je Vučić, iz mjeseca u mjesec i iz godine u godinu biće sve veća.

„A kad vam kažu da je Srbija nešto obećala, to je kod nas u roku od sedam dana ispunjano“, kazao je Vučić, dodajući da je impresioniran dočekom Trebinjaca i Hercegovaca na Trgu slobode.

„Najradije bih zaplakao od sreće jer sam radostan koliko poštujete i volite Srbiju – baš kao što i mi volimo Republiku Srpsku“, kazao je Vučić.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da podrška Srbije raznim projektima u Republici Srpskoj najbolje svjedoči da su Srpska i Srbija upravo u mandatu predsjednika Vučića postigli najviši nivo saradnje.

„Posljednjih godina saradnja je daleko najbolja. Bratska podrška nikad nije izostajala, ali nikada nije bila ovako konkretna. Ali ono šti je najvažnije – mi smo jedan narod i on živi jednom dušom i jednim srcem… Želimo da Drina sve manje bude granica i da kao granica nestane jednog dana“, poručio je predsjednik Dodik.

Trebinjcima u Hercegovcima na Trgu slobode obratio se i gradonačelnik Trebinja Luka Petrović.

„Ovi ljudi nisu došli sa riječima već sa djelima. To su pokazali dječijem vrtiću, duhovnom centru a pokazaće još na mnogim drugim projektima koji predstoje. A ova djela narod Srbije plaća i za to im veliko hvala“, poručio je Petrović.

On je dodao da je za naš narod najvažnije da postoji iskazano jedinstvo dva predsjednika.

Izvor Radio Trebinje

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.