MUP RS objekte, automobile i konje plaća 14 miliona KM

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske ove godine potrošiće 13,9 miliona KM na javne nabavke. Samo Centar za obuku specijalne policije u Zalužanima „progutaće“ oko 772.000 KM, a planirana je i nabavka novih automobila za potrebe pripadnika MUP-a sa više od milion KM

Kupovina vozila planirana je u prvom i drugom kvartalu ove godine novcem iz budžeta RS, odakle će biti finansirana i nabavka namještaja za Zalužane (351.000 KM), nova telefonska centrala (105.000 KM) i rekonstrukcija objekta Helikopterskog servisa MUP-a (152.000 KM).

Minstar Dragan Lukač u decembru prošle godine atrakcijom je nazvao nabavku konja za potrebe MUP-a, a oprema i objekat za smještaj životinja građane RS ove godine koštaće oko pola miliona KM.

„Desetak konja koristiće pripadnici Specijalne jedinice policije u Banjaluci. Biće to kod nas atrakcija, a takvu praksu imate, recimo, u Vašingtonu, gdje policajce na konjima možete vidjeti oko Bijele kuće“, naveo je tada.

Tako će, po ugledu na Sjedinjene Američke Države, Republika Srpska opremu za konjicu platiti oko 300.000 KM, dok su za rekontrukciju objekta za smještaj konja u Centru za obuku u Zalužanima planirane 164.000 KM.

Novi Centar, prema najavama iz februara, biće otvoren 4. aprila, na Dan policije RS. Najavljen je kao jedinstven kompleks kakav nema nijedna policijska agencija u okruženju. Vlada RS za ove namjene izdvojiće ukupno šest i po miliona KM.

“Ovo će doprinijeti i tome da sve uprave i druge jednice koje će biti smještene u ovom kompleksu imaju potpun kapacitet za svoj rad i na taj način će dati i bolje rezultate, a Centar za obuku će izvoditi i obuku i za sve policijske strukture MUP-a”, naglasio je nedavno Lukač.

U ovogodišnjem planu MUP-a RS je i izgradnja novih policijskih stanica za šta će biti izdvojeno nešto više od tri miliona KM. Novi objekti biće izgrađeni u banjalučkom naselju Lauš (oko 500.000 KM), ali i u Doboju (oko dva miliona KM). Rekonstrukcija je planirana i objektu MUP-a na Starčevici (234.000 KM) i u zgradi Policijske uprave u Trebinju (oko 310.000 KM).

U godini generalnog spremanja planirane su i adaptacije objekata policijskih uprava Zvornik – oko 300.000 KM, Foča – oko 176.000 KM, Višegrad – oko 200.000 KM, Gradiška – oko 100.000 KM i Kneževo – 130.000 KM… Ukupno 1,3 miliona KM.

Capital

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.