Borba protiv korupcije u Bolnici

Grad Trebinje daje punu podršku menadžmentu trebinjske Bolnice u nastojanju da u ovoj zdravstvenoj ustanovi eliminiše potencijalne koruptivne radnje, po cijenu da neko od ljekara ostane bez posla, rekao je danas gradonačelnik Trebinja Luka Petrović.

Petrović je naglasio da u bolnici ima mnogo poštenih i moralnih ljekara koji su došli pod sumnju zbog nekolicine kolega.

„Mi smo uz menadžment bolnice i imaju našu punu podršku ukoliko neko zbog tih razloga treba da ostane bez posla“, rekao je Petrović novinarima.

On je napomenuo da ima mnogo žalbi na korupciju u Bolnici koje stižu i na adresu Gradske uprave i te zdravstvene ustanove.

„To niti je moralno, ni ljudski“, kaže Petrović.

On je napomenuo da se već pune kutije za primjedbe i žalbe u Bolnici koje su postavljene na tri mjesta, a nisu pod video-nadzorom, te pozvao građane da odmah prijave ukoliko se nađu u situaciji da im neko od ljekara traži novac za uslugu.

„Obećavamo da će sve biti istraženo do detalja“, poručuje Petrović.

Direktor Bolnice Borislav Grubač rekao je prije nekoliko dana da je jedna od novina uvedena u ovu zdravstvenu ustanovu prijava korupcije, gdje pacijenti sugestije i primjedbe mogu uputiti direktoru, ovlašćenom službeniku ili ostaviti na mjestima predviđenim za to – u holu bolnice i na svakom odjeljenju.

Izvor: Srna

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.